Hasta kabul sayısında flaş değişiklik

Eskişehir Şehir Hastanesinde görev yapan Yoğun Bakım Uzmanı Dr. Serdar Efe, evde koronavirüs tedavisi gören vatandaşların öncelikle aile bireylerinden uzak durarak aile için yayılmasını önlemenin gerektiğini, son 2 gündür akşamları olan kısıtlamanın yoğun bakımdaki hasta kabul sayısını azalttığını söyledi.

03 Aralık 2020 Perşembe 14:16
796 Okunma
Hasta kabul sayısında flaş değişiklik

Koronavirüs salgın seyrinde son dakika gelişmesi... Korona virüsü evde yenmeye çalışan vatandaşlar yaptıkları hatalar sonrasında kendisine ve ailesine zarar verebiliyor. Hastalığı evde atlatan vatandaşların kendi bakımlarına dikkat etmesi gerekirken, aile bireylerinden ise uzak durması çok önemli. Vaka sayılarında yaşanan artış sonrasında evlerde aile bireyleri arasında yayılan virüsün önlenmesi artışı durdurmada etkili olacak.

HAFTADA 5-6 HASTADAN BUGÜNLERE GELDİK!

Yaz aylarının başındaki hasta sayılarını hatırlatan Yoğun Bakım Uzmanı Dr. Serdar Efe, ilk zamanlarda haftada 5-6 vakanın olduğunu belirtti. Eylül ayından itibaren hasta sayısında yaşanan artışı anlatan Efe, "Özellikle tatil dönüşleri, düğünler, taziyeler vaka sayılarını artırdı. Son dönemde kısıtlamaların gelmesi oldukça isabetli oldu çünkü hemşirelerimiz ve bizler çok yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Covid-19 hastalarının bakımı da çok ağır. Biz kendimizden ziyade hastalarımız için çok üzülüyoruz.

SON DAKİKA UYARISI: SAYI ARTTIKÇA BAKIM ZORLAŞIYOR

Hastanelermiz çok şükür her türlü ilaç ve ekipman bakımından üst seviyede. Yoğun bakım alanında çoğu ülkeden daha fazla imkânımız var ancak hasta yoğunluğu artınca bu imkanlar da yetmeyebiliyor. Dünya genelinde birçok gelişmiş ülkede bile hastalar koridorlarda bakılıyor. Biz tedaviyi en üst düzeyde veriyoruz ancak ne olursa olsun bu lanet bir hastalık. Dolayısıyla kısıtlamalara uyulması da bu dönemde çok önemli. Özellikle gençler, büyüklerini düşünsünler" dedi.

Sabah

Son Güncelleme: 03.12.2020 14:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner23

banner24