Google, 10 Kasım'da Atatürk'ü siyah kurdele ile andı

Arama motoru devi Google, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikal edişinin 83.yılı için ana sayfasına siyah kurdele ekledi. Kurdelede "Ulu Önder Atatürk'ü saygıyla anıyoruz" mesajı yer aldı.

10 Kasım 2021 Çarşamba 15:46
806 Okunma
Google, 10 Kasım'da Atatürk'ü siyah kurdele ile andı

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 83.yılında tüm yurtta özlemle anıldı.

Arama motoru devi Google, Atatürk'ün vefatının 83.yıl dönümü için ana sayfasına siyah kurdele ekledi.

Hazırladığı doodle'larla tanınan Google, arama motoru ana sayfasına siyah bir kurdele ekledi. Kullanıcılar, imleci Google ana sayfasındaki arama çubuğunun altındaki ‘siyah kurdele’nin üzerine getirdiğinde ise ‘Ulu Önder Atatürk'ü saygıyla anıyoruz’ yazısı çıkıyor.

Geçene sene de 10 Kasım'ı ufak bir karanfil simgesi ile anmış olan Google, bu konuda bir Türk gazeteci ile röportaj yapmıştı.

Karar gazetesi, Ryan Germick ile gerçekleştirdiği görüşmesinde ‘neden 10 Kasım’da bir doodle yapılmadığı’ soruldu. Ryan Germick bu soruya yanıt verirken önce doodle’ların neden yapıldığını ve amacını açıkladı:

“Google’ın hazırladığı doodle’ların amacı festivaller ve eğlenceli şeyleri kutlamak ve bu sırada komik eserler ortaya çıkarıp Google sayfasına gelen kullanıcıların eğlenmesini sağlamaktır. Bu ana fikir paralelinde ölüm günlerini değil doğum günlerini kutlamayı tercih ediyoruz. Doodle’lar doğası icabı eğlenceli ve komik şeylerdir. Türkiye Cumhuriyeti için bu kadar önemli olan bir günün değerini ve ciddiyetini düşürmek ve bozmamak için doodle yapmamayı tercih ettik.

“Ama bu günü de boş geçemezdik. Türkiye’ye verdiğimiz önemi ve Atatürk’e saygımızı göstermek amacıyla Google sayfasının altına bir kırmızı karanfil resmi koyduk. Bunu şimdiye kadar hiç kimse için yapmamıştık. Sadece ve sadece Atatürk için yaptık. Bunun da altının çizilmesini istiyoruz.”

Göktürk Dergisi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner23

banner24