GEBZE-HALKALI MARMARAY HATTI AÇILIYOR

Uzun zamandır beklenen Gebze- Halkalı Marmaray hattının 10 Mart’ta açılması planlanıyor.

18 Şubat 2019 Pazartesi 11:27
2096 Okunma
GEBZE-HALKALI MARMARAY HATTI AÇILIYOR

İstanbul’un en büyük sorunlarından biri olan ulaşımı bir nebze rahatlatacak olacak Gebze- Halkalı Marmaray hattı ilk seferini 10 Mart’ta yapacak.

Önceden 185 dakika olan 76 km’lik Gebze-Halkalı arasındaki yolu 115 dakikaya indirecek olan Marmaray hattı, Gebze-Halkalı arasında aktarmasız hizmet verecek ve vatandaşlar 1 saat 10 dakika zaman kazanacak.

Gebze-Pendik-Ayrılıkçeşme-Sirkeci-Zeytinburnu-Bakırköy-Halkalı güzergahından sefer yapacak hat hizmete açıldıktan sonra, tek yönde saatte 75 bin, günlük toplamda ise normalde 96 bin aracın taşıyacağı 1.2 milyon yolcuyu taşıyacak. Şehrin iki yakasında sahil ve E-5 trafiğini büyük ölçüde rahatlatacak olan hat saatte 28 sefer yaparak tamamlandığında İstanbul’daki metro ve tramvayla entegre olacak .

Mesafeleri bir hayli kısaltacak olan hatta, Üsküdar-Sirkeci arası 4 dakikaya, Ayrılıkçeşme-Kazlıçeşme arası 13.5 dakikaya, Söğütlüçeşme-Yenikapı arası 12 dakikaya, Bostancı-Bakırköy arası 37 dakikaya inecek.

Proje bittiğinde Halkalı istasyonundan Halkalı-İstanbul Havalimanı metrosuna ve Yenikapı-Halkalı hattına, Küçükçekmece’den Yenikapı-Hacıosman hattına, Yenikapı’dan Yenikapı-Atatürk Havalimanı Hattına, Ataköy’den İkitelli-Ataköy hattına, Bakırköy’den Bakırköy-Başakşehir hattına, Göztepe’den Göztepe-Ümraniye hattına, Üsküdar’dan Üsküdar-Çekmeköy hattına, Bostancı’dan Bostancı-Dudullu Hattına, Ayrılık Çeşmesi’nden Kadıköy-Tuzla hattına, Pendik’ten Pendik- SabihaGökçen hattına ve Tuzla’dan Kadıköy-Tuzla hattına, Söğütlüçeşme’den Büyük İstanbul Tüneli’ne ve Sirkeci’den Kabataş-Bağcılar Tramvay hattına ve deniz yollarına entegre olunacak.

İnternet Medyası

Son Güncelleme: 19.02.2019 18:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner23

banner24