Elektrikli araçlar için yol haritası belirlenmeli

06 Ekim 2021 Çarşamba 10:11
329 Okunma
Elektrikli araçlar için yol haritası belirlenmeli

Ocak-Ağustos döneminde Türkiye'nin toplam otomotiv üretimi bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 14 artarak 814 bin 520 adet, otomobil üretimi de yüzde 6 artarak 511 bin 766 adet olarak gerçekleşti. Otomotiv Sanayii Derneği (OSD) verilerine göre, yılın ilk 8 ayında ticari araç üretimindeki artış oranı ise dikkat çekti.

PAZAR YÜZDE 79 ORANINDA BÜYÜDÜ

Buna göre, toplam ticari araç üretimi bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 34 artış gösterirken, ağır ticari araç grubunda üretim yüzde 50, hafif ticari araç grubunda da üretim yüzde 32 arttı. Böylece, Ocak-Ağustos döneminde toplam ticari araç üretimi 302 bin 754 adet olarak gerçekleşti.,

Ticari araç pazarı da üretim ile paralel büyüdü. İlk 8 ayda toplam ticari araç pazarı yüzde 34, hafif ticari araç pazarı yüzde 28 ve ağır ticari araç pazarı ise yüzde 79 oranında büyüdü.

İnternet Medyası

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner23

banner24