BAKAN ALBAYRAK: 2019'DA 2 BUÇUK MİLYON İSTİHDAMI HAYATA GEÇİRECEĞİZ

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, "2019 yılında 2 buçuk milyon yeni istihdamı hayata geçireceğiz" dedi.

25 Şubat 2019 Pazartesi 15:07
660 Okunma
BAKAN ALBAYRAK: 2019'DA 2 BUÇUK MİLYON İSTİHDAMI HAYATA GEÇİRECEĞİZ

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, İstihdam Seferberliği 2019 Tanıtım Toplantısı'nda konuşuyor. Albayrak, bu yıl 2,5 milyon istihdamın hayata geçirileceğini söyledi:

Bakan Albayrak'ın konuşmasından satır başları:

"ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPMAKLA MÜKELLEFİZ"

Belirlediğimiz stratejiler doğrultusunda çalışmalarımıza başladık. 2019 yılında 2,5 milyon yeni istihdamı hayata geçireceğiz. Bugün Türkiye istihdam alanında devrimi yaşadığı bir günü yaşıyor. Sağlanan iyileşmenin en güzel göstergesi KOBİ, esnaf ve sanayicimizin günbegün hissetmeye başladığı bu rahatlamadır. Ekonomik büyümenin sürmesi yönünde istihdamı artırıcı politikalar uygulamaya devam ediyoruz. Biz her alanda üzerimize düşeni yapmakla mükellefiz.

"YENİ PAKET GELİYOR"

Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bu adımları atmaya devam ediyoruz. Bugün itibarıyla 67 bin KOBİ'mize 20,3 milyar liralık kredi kullandırıldı. Yeni bir paket geliyor, bu hafta anons edeceğiz. Bugün itibariyle esnaf kredilerinde 66 bin esnafımıza 6 milyar 238 milyon liralık kredi tutarına ulaşıldı. Mart sonunu bulmadan 10 milyar liralık kredi paketinin ilk bölümünü esnafımıza kullandırmış olacağız.

"FAİZLER DAHA DA İNECEK"

Faizler daha da inecek. Faizlerde Ağustos-Eylül döneminin etkisi tamamen silindi. Şubat rakamlarına bakıyorum, Ocak ayına kıyasla dediğimizden çok daha iyi bir noktaya gelmiş, Mart-Nisan-Mayıs ayları çok daha iyi bir performansın sergilendiği dönem olacak.

İnternet Medyası

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner23

banner24