20 yaş altı sokağa çıkma yasağı ne zaman bitecek?

İçişleri Bakanlığı 20 yaş altı ve 65 yaş üstü için sokağa çıkma yasağı açıklaması var mı?

24 Nisan 2020 Cuma 13:09
879 Okunma
20 yaş altı sokağa çıkma yasağı ne zaman bitecek?

20 yaş altı sokağa çıkma yasağı ne zaman bitecek? İçişleri Bakanlığı 20 yaş altı ve 65 yaş üstü için sokağa çıkma yasağı açıklaması var mı?

İlk olarak iki hafta önce uygulanan hafta sonları sokağa çıkma yasağının kapsamı 23 Nisan'ın resmi tatil olması dolayısıyla genişletildi. 30 büyükşehir ve Zonguldak'ta bu hafta 23 Nisan'ı takip eden 24, 25, 26 Nisan 2020 tarihlerinde sokağa çıkma yasağı uygulanacak. Söz konusu yasak, belirtilen illerde yaşayan tüm vatandaşları kapsıyor. Sosyal mesafe kuralına uyarak zorunlu hallerde sokağa çıkmanın devam ettiği günlerde ise yasak, 20 yaş altı ve 65 yaş üstü vatandaşlar için devam ediyor. Peki 20 yaş altı ve 65 yaş üstü vatandaşlar için sokağa çıkma yasağı ne zaman bitecek? 20 yal altı sokağa çıkma yasağı için herhangi bir açıklama yapıldı mı, yasak ne zaman kalkacak? İşte detaylar…

20 yaş altı sokağa çıkma yasağı ne zaman bitecek? 20 yaş altı ve 65 yaş üstü için sokağa çıkma yasağı kararı var mı?

Corona virüsü salgınının yayılımı önlemek ve alınan tedbirlere zarar gelmesini engellemek için 31 ilde hafta sonları sokağa çıkma yasağı uygulanıyor. Hafta sonu sokağa çıkma yasağı kararı öncesinde ise 20 yaş altı ve 65 yaş üstü vatandaşlar için yasak getirilmişti. Bu hafta ise 23 Nisan Perşembe gününden başlamak üzere 4 günlük sokağa çıkma yasağı uygulanacak. Koronavirüs salgınına yönelik alınan tedbirler gün geçtikçe artırılırken salgının kontrol altına alınacağı ve kademeli olarak hayatın normal akışına döneceği tarih merakla bekleniyor. Bu bağlamda "20 yaş altı sokağa çıkma yasağı ne zaman bitecek? 20 yaş altı ve 65 yaş üstü vatandaşlar için sokağa çıkma yasağı sona ereceği tarih belli mi?" sorularının yanıtları araştırılıyor.

20 YAŞ ALTI SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI BİTTİ Mİ?

'20 yaş altı sokağa çıkma yasağı ne zaman bitecek ve cezası nedir?' sorularına yanıt aranmaya başlandı. Konuya yönelik detayları sizler için derledik.

20 yaş altı sokağa çıkma yasağı ne zaman bitecek? 20 yaş altı ve 65 yaş üstü için sokağa çıkma yasağı kararı var mı?

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI CEZASI NE KADAR?

Sokağa çıkma yasağına uymayanlara, 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun 282'nci maddesi uyarınca 3 bin 150 TL idari para cezası kesiliyor.

DHA

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.