KUSURSUZ MAKYAJDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Profesyonel Makyaj Uzmanı ve İfade Danışmanı Feride Çelebi; kusursuz bir makyajda nelere dikkat edilmesi gerektiğini anlattı.

06 Ocak 2020 Pazartesi 14:14
1467 Okunma
KUSURSUZ MAKYAJDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Ciltte ve yüzde ifadeyi bozan problemler, doğru teknikle yapılan makyaj sayesinde gizlenebilmektedir. Burada tüm hanımların ortak ilgi alanı olan makyaj hakkında dikkat etmesi gereken en önemli şey; yüz hatlarının ve cilt tiplerini tanımasıdır. Yaptığınız makyajda doğru teknik kullanılmazsa, güzel olmak bir yana, var olan güzelliğinizi dahi gölgeleyebilirsiniz. Bu sebepten dolayı, tıpkı kıyafetleriniz gibi kendinize neyin yakışıp neyin yakışmayacağını bilmeniz önemlidir.

Her şeyde olduğu gibi makyaj yaparken de dikkat edilmesi gereken hususlar vardır.

• Makyajın başarılı olabilmesi için cildin temiz ve nemlendirilmiş olması şarttır.

• Makyaj malzemeleriniz doğru seçilmiş ve kaliteli ürünler olmalıdır.

• Seçilen fondötenin cilt tipine ve alt ton rengine uygun olarak belirlenmesi gerekmektedir.

• Yüzdeki kusurlu bölgeleri kapatmak ve bazı yerleri vurgulamak için doğru gölgelendirme ve aydınlatma tekniğini uygulanmalıdır.

• Makyajınızın avam görünmemesi için, moda renkler yerine kişiye uygun renklerin tercih edilmesi ve abartıdan uzak durulması gerekir.

2020 yılına sayılı günler kala ‘‘yılbaşı makyajı nasıl olmalı?’’ derseniz!

Sizi yansıtacak ve uzun saatler boyunca tazeliğini koruyacak bir makyaj olması önemli.

Öncelikle yüzünüzde ortaya çıkarmak istediğiniz noktayı seçin. Eğer gözleriniz ön planda olsun istiyorsanız; eyeliner ve yoğun rimellerle bakışlarınızın etkisini artırabilirsiniz.

Gözlere vurgu yapan eyeliner ve rimele, yılbaşı makyajının olmazsa olmazı kırmızı tonlarındaki rujunuzu da ekleyerek çekici dudaklarla 2020’yi karşılayabilirsiniz.

Birlikte güzelleşmek dileğiyle…

İletişim:

Instagram: @ferideecelebii

Göktürk Dergisi

Son Güncelleme: 06.01.2020 14:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.