HAKAN TEPE İLE KEYİFLİ BİR SOHBET

09 Nisan 2019 Salı 11:18
1606 Okunma
HAKAN TEPE İLE KEYİFLİ BİR SOHBET

Üniversitede Kimya bölümü okurken ‘hayallerimin peşinden koşacağım’ diyerek oyunculuğa adım atan Hakan Tepe ile kariyerini ve son olarak Söz dizisindeki performansını konuştuk. Zeki Alasya gibi usta bir ismin öğrencisi olan Hakan Tepe yeni projelerini de Göktürk dergisine anlattı.

“İlk oyunculuk deneyimime ailemi ikna ederken başladım”

Oyunculuk yapmaya nasıl karar verdin?

Oyunculuğa karar verdiğim zaman İzmir’de yaşıyordum, üniversite son sınıftaydım. Kimya bölümü okuyordum, derslerimde de başarılıydım ama bir ömür boyu kimyager olarak çalışmak bana hiç cazip gelmiyordu. Üniversitenin tiyatro topluluğunu takip ediyordum, her oyunu izlerdim. Bir gün kendimi o sahnede hayal ettim be bu işi yapmalıyım dedim. Benim için çok keskin bir karardı ve okulu bitirmeden İstanbul’a gitmeye karar verdim. İstanbul’da özel bir okulda yüzde 100 burs kazanarak oyunculuk okudum ve serüvenim başladı. Üniversiteyi de bitirdim.

Çocukken ne olmak isterdin?

Çocukken futbolcu olmak isterdim.

Ailen ne tepki verdi?

Üniverste son sınıfta daha okulu bitirmeden böyle bir karar almam onlar için pek akıllıca bir karar değildi. Önce itiraz ettiler, “Oğlum okulunu bitirseydin.” dediler. İlk oyunculuk deneyimimi onları ikna ederek başladım diyebilirim.

Eğitim aldın mı?

Evet. 2011'de Türker İnanoğlu Sinema-TV okulunda 1 yıl çok kıymetli hocalardan eğitim aldım. Filmleriyle büyüdüğümüz Zeki ALASYA, duayen diyebileceğimiz Kayhan YILDIZOĞLU, yönetmen Ziya ÖZTAN, sinema tarihçisi Burçak Evren gibi isimlerin öğrencisi oldum. Hala daha eğitimlere fırsat buldukça devam ederim. En son yönetmen Hilal SARAL'ın bir workshopuna katılmıştım. Ondan öğrendiğim çok şey oldu. Oyunculuğun da bu tarafını seviyorum. Sürekli kendini geliştirmek istiyorsun.

“Söz dizisini anlatmaya gerek yok, başarısı ortada”

En son Söz dizisinde gördük seni, Söz’ü anlatır mısın?

Söz’ü anlatmaya gerek yok. Çünkü başarısı reytinglerle ortada. Milli duygularımıza hitap eden güzel bir proje. Açıkçası böyle bir işin içinde olmakta beni mutlu etti.

Dışarıda tanınınca ne hissediyorsun?

Mutlu oluyorum. Dışarıda tanınmak demek, insanların yaptığınız işi takip ettiğini gösterir. Takip ve takdir edilmekte insanı motive eden bişey.

“Şu rolde oynamam” der misin?

Hayır. Eğer gelen role kendimi hazır hissedersem neden olmasın.

“Karşı tarafın ilk gözüne bakarım”

Nasıl bir karakterin var?

Takıntılı bir adamımdır. Bir şeyi kafama koyduysam onu sonuçlandırmadan bırakmam. Aynı zamanda disiplinliyimdir. Yaptığım iş ne olursa olsun iş disiplinim daima yüksektir.

Vücudunu neye borçlusun?

Uzun süredir fitness yapıyorum. Düzenli olarak yüzüyorum. Beslenmeme dikkat ediyorum. Sonucu da güzel oluyor

Göktürk Dergisi

Son Güncelleme: 09.04.2019 13:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner23

banner24