Göktürk Metrosu Açılıyor!

Göktürk Metrosunun ilk etabında test sürüşleri 8 Kasım'da başlıyor. Göktürk ve Kemerburgaz üzerinden geçen bu metro hattının test sürüşlerine 8 Kasım'da başlanacak.

04 Kasım 2021 Perşembe 17:35
13381 Okunma
Göktürk Metrosu Açılıyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metro hattının Kağıthane-İstanbul Havalimanı etabında test sürüşlerinin 8 Kasım'da başlayacağını belirterek, "Kağıthane'den İstanbul Havalimanı'na kadar trenle gideceğiz." dedi. Göktürk ve Kemerburgaz üzerinden geçen bu metro hattının test sürüşlerine 8 Kasım'da başlanacak.

Türkiye'nin farklı illerinde ve İstanbul'da raylı sistem çalışmalarının devam ettiğini bildiren Karaismailoğlu, İstanbul'da devam eden 103 kilometrelik metro yatırımları bulunduğunu aktardı.

Karaismailoğlu, bunlardan en önemlisinin Göktürk ve Kemerburgaz'dan da geçen Gayrettepe-Havalimanı Metro hattı olduğunu belirterek, "37,5 kilometre uzunluğunda. Bittiğinde Türkiye'deki en hızlı metro olacak. 120 kilometre hıza sahip. Türkiye'de ilk defa yerli sinyalizasyon kullanılacak. Pazartesi günü (8 Kasım) ilk trenin testlerine başlıyoruz, tren yürüteceğiz. Kağıthane'den İstanbul Havalimanı'na kadar trenle gideceğiz. Halkalı-İstanbul Havalimanı tarafı da var bunun, onu da önümüzdeki yılın ilk aylarında açmayı planlıyoruz, bu da 31,5 kilometre uzunluğunda." şeklinde konuştu.

Toplamda 103 kilometre uzunluğu bulunan raylı sistem hatlarının (7 adet) hepsini 2023'te tamamlamayı hedeflediklerini bildiren Karaismailoğlu, "103 kilometrelik raylı sistem hattının TL olarak karşılığı 60 milyar liranın üzerindedir. Bakanlık olarak üzerimize düşeni fazlasıyla yapıyoruz." dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Turhan görevinden alınarak, yerine Adil  Karaismailoğlu atandı

Göktürk Dergisi

Son Güncelleme: 05.11.2021 09:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner23

banner24