DOĞA RUTKAY İLE GÖKTÜRK DERGİSİ OKURLARINA ÖZEL RÖPORTAJ

06 Mayıs 2019 Pazartesi 14:08
3323 Okunma
DOĞA RUTKAY İLE GÖKTÜRK DERGİSİ OKURLARINA ÖZEL RÖPORTAJ

Oyuncu Doğa Rutkay ile Göktürk dergisine özel röportaj gerçekleştirdik. Rutkay bebekleriyle yaşantısından eşiyle ilişkilerine, mesleki kariyerinden hayallerine kadar birçok konu hakkında açıklamalarda bulundu. Rutkay önümüzdeki günlerde çıkaracağı kitabı ile ilgili bilgileri de ilk kez verdi.

‘’ARTIK TEK BEDENDE İKİ KAFAM VARMIŞ GİBİ YAŞIYORUM’’

İkizlere sahip olmak nasıl bir duygu?

Her saniye anlamlı, dopdolu ve bir anne olarak artık tek bedende iki kafam varmış gibi yaşıyorum.

Bebekleriniz olduktan sonra hayatınızda ne değişti?

Uyku, yemek, dinlenme alışkanlıklarımın aslında nasıl da geçici şeyler olduğunu anladım. Kendime iyi bakmak, artık sadece kendim için iyi yaşamak değil, onlara daha, uzun daha dayanıklı ve daha sağlıklı bir anne olmak adına fazlasıyla önem kazandı. Önceliklerim komple yer değiştirdi.

Bebek bakarken en çok neyde zorlandınız?

İlk dört ay emzirme sürecinde özellikle; yetebilmek endişesi çok zorladı beni. Birinden birine daha fazla ya da daha az değil eşit zaman ayıramamak kaygısı da cabasıydı. Uykusuz geçen günler geceler her annenin bildiği şey elbet. Ancak tüm bunlar çarpı 2 olunca bazen şaşkına dönüyorsunuz. (Gülüyor…)
‘’EŞİM 3. ELİM, DİĞER BACAKLARIM. O OLMASAYDI HİÇBİR AN OLMAZDI’’

Eşiniz anneliğinize katkıda bulunuyor mu? Bebeklerin altını değiştirir mi? Neler yapar?

Hem de nasıl. Eşim 3. elimdi diğer bacaklarım ve ayaklarımdı. Hala da öyle.. Ancak bunlardan da önemlisi manevi desteği anlayışı her hatamda her sakarlığımda ve işin içinden çıkamayacağımı düşündüğüm her an da sakin sevecen tavrıyla bir ömür kendisine minnettar olacağım. O olmasaydı hiç bir “an”olmazdı.

Dadınız var mı?

Sadece dadılık yapan dadım yok. Bizimle uzun yıllardır beraber olan ablamızla beraber çekip çeviriyoruz bebekleri...

‘’BEBEKLERİM TABLETLE DEĞİL KUKLALARLA, KİTAPLARLA BÜYÜYOR’’

Bebeklerinize son derece doğal bir yaşam sürdürmek için canla başla çalışıyorsunuz. Tablet yok, herkes nasıl yetişiyorsa öyle yetişecek gibi açıklamalarınız vardı ne kadarını uyguladınız?

Hala devam... Aslan gibi arkasındayım tüm sözlerimin. En azından denemeye ve mücadeleye etmeye devam ediyorum. Sadece kuklalarla, kitaplarla, masallarla ve bol bol müzikle büyütüyorum onları. Hayat boyu teknoloji onların olacak zaten tepe tepe kullansınlar! Ama büyüyene kadar anaları ne derse o :)

Anne adaylarına öneriniz nedir?

Özgür, samimi duygularından korkmayan utanmayan çocuklar yetiştirsinler. Ağlamak istediklerinde gürül gürül ağlayan gülmek istediklerinde büyük kahkahalar atan, etraftan çevreden çekinmeyen, kendilerine güvenen, kendilerine inanan bireyler yetiştirmek lazım diye düşünüyorum. Dünyayı, ülkesini, çevresini ve doğasını seven koruyan, kimseyi ötekileştirmeyen, ayıplanmayan, yadırgamayan efendi bireyler olsunlar... Tüm bunlar oldukça “mutlu” bireyler olmaları kaçınılmaz olacak! Benim de en önemsediğim şey bu! Kendileriyle mutlu olmaları.
‘’DEDELERİ EN BÜYÜK ROL MODELLERİ OLACAK’’

Çocuğunuzun hangi mesleği yapmasını isterdiniz, oyuncu olmalarını ister miydiniz?

İnanın meslek konusunda hiçbir şey düşünmüyorum. Bunun için zaten çok erken. Babaları iyi bir gazeteci, iyi bir yazar, iyi bir televizyoncu. Anneleri mesleğini canı gönülden seven bir sanatçı. Dedeleri en büyük rol modelleri olacak! Mesleklerini seçmek tamamen onların elinde olsun istiyorum, gizli gizli yönlendirmeler yapmayacağım yani. (Gülüyor) Neyi seçerlerse sonuna kadar arkalarındayız.

Eşiniz neler yapıyor? Romantik yönüyle biliniyor, hiç kendisine kızdığınız anlar oluyor mu?

Eşim pırlanta gibi bir insandır. Elbette çiftler arası yaşanan dalgalanmaları bizde yaşıyoruz ancak mühim olan gereken özveriyi anlayışı ve saygıyı korumak. Empati yapabilme yeteneği işin büyük bir parçası. Tüm bunlar evliliğin direkleri bence.

‘’YENİDEN ÇOCUK SAHİBİ OLMAYI ARZU EDERDİM’’

Aynı projede yer almak ister misiniz? Teklifler geliyor mu çocuklarınızla vs?

Eşimle bana ayrı ayrı şimdi bebeklerle beraber bir aile olarak çok güzel teklifler alıyoruz. Son derece sıcak bakıyoruz, birlikte kamera karşısına geçmeye hiçte karşı değiliz ancak bir tane seçim yapacağız o nedenle acele etmiyoruz ve faydalı uzun süre bizi mutlu edecek bir projede olmak istiyoruz .

Bir çocuk daha yapmayı düşünür müsünüz?

Şayet yaşım 40 olmasaydı inanın yeniden çocuk sahibi olmayı çok arzu ederdim.

En çok anlaşmazlık yaşadığınız konu nedir?

Çoğu konuda anlaşırız ama anlaşamadığımız nadir konular vardır, bu konularda da birbirimizin alanlarına saygı duyarız ve mutlaka gereken zamanda birbirimizi özgür bırakırız. Bence evlilik kişisel haklara saldırı değil kelepçe olmak değil. Evlik son derece istenerek, sevilerek, sürdürülebilecek bir kurum. Öteki türlü çok katlanılabilir gelmiyor bana. Yaşadığınız, birlikte nefes aldığınız her saniyenin farkına varmak lazım. Eşimin kıymetini biliyorum ve kendimi sayesinde kıymetli hissediyorum.

Evde kimin sözü geçer?

Samimiyetle söyleyeyim, evde sözü geçmesi gereken kişiler ikimiziz ve mutlaka ikimizin de sözü geçer doğru yerde doğru zamanda.


‘’GÜLDÜRMEK KADIN OYUNCULARA ÇOK YAKIŞIYOR’’
Komedi oyunculuğunda kadınların yerini değerlendirir misiniz?

Çok kıymetli kadın oyuncularımız da var, çok kıymetli komedi kadın oyuncularımız da var. Hepsini yakından takip ediyorum hepsine hayranım. Güldürmek kadınlara çok yakışıyor bence ve sanırım bu kadar yetenekli kadınlar bu ülkede oldukça güldürmeye devam edeceğiz.

Hangi kadın komedi oyuncularını beğeniyorsunuz?

İsim saymak çok doğru gelmiyor bana. Çoğu arkadaşım, eşim, dostum… Kimseyi atlamak istemem.

Komedide erkek hegemonyası olduğu görüşüne katılıyor musunuz?

Çok eski zamanda böyle bir durum söz konusuydu muhakkak fakat son senelerde bu görüş değişti diye düşünüyorum. Üstelik biz kadın komedyenlerde de erkek komedyenler arasında da hiç böyle bir ayrıştırma yok. Hep beraber çok severek işimizi yapıyoruz ve birlikte çalışmayı çok seviyoruz.
Genç kadın komedyenlere öneriniz nedir?

Mesleğini seven, işini tutkuyla yapan her kadın gibi komedi yapmak isteyen tüm kadın oyuncular da bir gün arz ettikleri kahkahayı attıracaktır yılmadan sabırla çalışsınlar.

‘’ŞARKI SÖYLEMEYİ SEVİYORUM, ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE BİR PROJE DÜŞÜNÜYORUM’’

Birçok oyuncu şarkıcılık yapıyor sizin böyle bir hayaliniz var mı?

Bir oyuncu bunların hepsini yapabilmeli… Şarkıda söyleyebilmeli, dansta edebilmeli, bu çok şaşılacak ve hayret edilecek bir durum değil zaten. Böyle bir hayalim yok ancak böyle teklifler var. Ben de şarkı söylemeyi seviyorum, belki ilerleyen zamanlarda bir proje düşünürüm.

Güncel projelerinizden bahseder misiniz?

Tek güncel projem Eylül ayında çıkacak olan ‘’Anayım Ben Ana’’ kitabım.

Sinemada görecek miyiz sizi?

Seneye çocuklarla dolu bir sinema filmi projem var.

Hem oynarım hem yazarım dediğiniz anlar oluyor mu, kendi yönettiğiniz bir film gelir mi?

Sanmam.
Acıklı rollerde görecek miyiz sizi?

Acıklı roller pek bana göre değil, neşeli tabiatım itibarı ile tiyatroda da televizyonda da mutlu etmeyi seviyorum.

Son zamanlarda en beğendiğiniz dizi ve sinema nedir?

Son zamanlarda dizi ve film izleme şansım olmadı
‘’BABAMIN VARLIĞI HAYATIMA EN BÜYÜK KATKI, EN NADİDE PARÇA’’

Babanızla aynı projede yer almak ister misiniz?

Her zaman.

Babanızın size en büyük katkısı nedir?

Varlığı en büyük katkı hayatıma. Ondan öyle çok şey öğrendim ki. İnsan olmak adına kişiliğimin oluşmasında mesleğimi karşı duruşumda şimdi anneliğimde de... Başımın tacıdır.

Babanız siyasi duruşunu açık açık söyleyen ender isimlerden birisidir. Siz apolitik misiniz?

Babam çizgisini duruşunu asla bozmamış ve dün, bugün, yarın ve daima aynı saygıyı toplum tarafından gören nadir eserlerden biridir. Eser diyorum... Sahiden ailemizin en nadide parçası çünkü.


‘’DÜNYADA PARAYA SON VERMEK İSTERDİM, DÜNYAYI ÇOCUKLARA VE HAYVANLARA ÖZEL TASARLARDIM’’

Sihirli değeneğiniz olsa neyi değiştirirdiniz?

Tüm engelleri kaldırırdım ki “engeli olan özel insanlar” kendilerini daha da özel hissettsin. Tüm hayvan katillerini tek hareketimle yok ederdim ki bir daha üremesinler. Çocuklara dokunan onların hayatlarını karartan kötücüllerin hiç yaşamamış nefes alamamış olmasını becermek isterdim. Dünyayı sadece çocuklara doğaya ve hayvanlara özel tasarlardım. Daha sayayım mı?

Issız bir adaya giderken yanınıza götüreceğiniz 3 şey nedir?

Rutkay Piraye Kerimcan... 3 olduktan sonra taşı sıkıp suyunu çıkarırım. (Gülüyor)

Dünyada neyi bitirmek ya da neye son vermek isterdiniz?

Parayı.

Sizin için Göktürk’ün önemi nedir?

11 yıllık yaşam alanım. Ben buralara geldiğimde neredeyse dutluktu. Şimdiyse canına okudular.

Göktürk’te yaşamak nasıl bir duygu?

Mahalle gibi, eş dostla beraber güvenli olmasından dolayı rahatlatıyor.

Göktürk’te neyi değiştirmek isterdiniz?

Betonlaşmayı! Ve her sokağı kendi otoparkı sanan dükkanları.

Göktürk Dergisi

Son Güncelleme: 06.05.2019 14:14
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner23

banner24