BUDİZZ

06 Mayıs 2019 Pazartesi 12:10
1192 Okunma
BUDİZZ

Sylwia Regulska Güney

Sadece aspirator sesiyle uyuyabilen oğlu Bartu ile mutfakta geçirdiği uykusuz gün ve gecelerin sonunda Budizzz fikrini ortaya çıkardı. Her bebeğin bir uyku Budizzz’i olsun, tüm aileler rahat bir nefes alsın istiyor.

Bartu Güney

Eğer annesi onu kucaklayıp aspiratöre tutmak zorunda kalmasaydı Budizzz diye bir ürün de olmazdı. Teşekkürler Bartu, iyi ki varsın!

Ailece Geçirilen Uykusuz Gecelerden Doğan Bir Uyku Arkadaşı: Budizzz

Bebek sahibi olanlar bilirler, o ilk zamanlarda her duyguyu uçlarda yaşar, bir yandan mutluluktan havaya uçarken diğer yandan uykusuzluktan bitap düşersiniz. Biz de bu zorlu ama tatlı yollardan yürümüş birer anne-baba olarak bebeğinizle geçireceğiniz o ilk zamanların tadını doyasıya çıkarabilmeniz için, miniğin kısa sürede sağlıklı bir uykuya dalmasını sağlayacak Budizzz’i geliştirdik.

Budizzz, oğlumuz Bartu ile birlikte doğdu sayılır. Minik yavrumuz bu dünyadaki ilk zamanlarında uyumamakta direniyor, gözlerini kapaması saatler alıyordu. Bu sırada fark ettik ki ne zaman mutfağımızdaki aspiratör çalışıyor, Bartu da o zaman uykuya dalıyor. Böylece Bartu’nun pusetini mutfağa yerleştirdik ve tam 6 ay boyunca bebeğimiz mutfakta uykuya daldı. Tabii bu hem geçici hem de eksik bir çözümdü zira gece uykularına odası yerine mutfakta dalıyor, bu da ne onun ne de bizim için pek faydalı olmuyordu.

Bebeğimizin her zaman yanında olabilecek bir oyuncağın içine aspiratör ve benzeri rahatlatıcı sesleri saklama fikri işte tam da bu zamanda aklımıza düştü ve Türkiye’nin ilk beyaz gürültü sayesinde anne karnındaki rahatlatıcı ortamı bebekler için tekrar oluşturan oyuncağı Budizzz dünyaya geldi.

Nedir Bu Beyaz Gürültü?

Aspiratör, fön makinesi, elektrikli süpürge gibi cihazların çıkardıkları seslere beyaz gürültü denir. Bebekler anne karnında sanılanın aksine tamamen sessiz bir ortamda değil, dışarıdan gelen seslerin içeriye yansıması olan beyaz gürültüyü duyarak gelişirler. Bu yüzden yenidoğan bebekler beyaz gürültü duyduklarında anne karnında gibi hissederek rahatlar ve kolayca uykuya dalarlar, tamamen sessiz ortamlarda ise uykuya dalmakta bir hayli zorlanırlar.

Budizzz Nasıl Çalışıyor?

50 dakika boyunca kesintisiz bir şekilde beyaz gürültü çalan Budizzz, uyku sensörü ile de bebek ağlamasına karşı duyarlı. Bebeğin ağlamasını duyduğunda anne-babaların yerlerinden kalkmasına gerek kalmadan, otomatik olarak çalışmaya başlıyor akıllı uyku yardımcısı ve çıkardığı ses ile bebek, uykusuna kaldığı yerden rahatça devam ediyor. Budizzz, 0-12 ay arasındaki bebekler için tasarlanmış olsa da sevimli ayıcık tasarımıyla da çocukların ilerleyen yaşlarında uyku oyuncağı ve arkadaşı olmaya devam ediyor.

Peki Gerçekten Çalışıyor Mu?

Kesinlikle! Beyaz gürültü üzerine yapılan bir araştırmaya göre yenidoğan bebeklerin %80’i sadece 5 dakika içinde uykuya dalıyor. Ayrıca kolik bebeklerde de işe yarıyor ki bu, uykusuz gecelere ailecek bir son vermek anlamına geliyor. Patent başvurusu yapılmış, araştırmalara dayanan tasarımı sayesinde 50 dakika çalıştıktan sonra aktif hale gelen ses sensörü bebeğinizin huzursuzlandığı zaman çıkardığı seslere duyarlı olduğu için yerinizden kalkmanıza da gerek kalmıyor.

Budizzz oyuncak ayıları bebekler için güvenli ve yumuşacık velboa malzemeden üretilmiştir. Temizlemesi çok kolay olduğundan bebeğinizin yanına güvenle yatırabilir, onun ilk uyku arkadaşı olmasını sağlayabilirsiniz. Zamanla çocuğunuz büyüse de ilk arkadaşı olan Budizzz oyuncak ayı onun yanından hiç ayrılmayacak.

Budizzz tüm bebekler ve anne-babalarına iyi geceler diler!

BUDİzzz’İN AVANTAJLARI NELERDİR?

  • Öncelikle sağlıklı bir uyku, sağlıklı bir gelecek demektir. Budizzz miniklerin bu sağlıklı uykuya kısa sürede dalmalarını sağlayarak bebeklerin sağlıklı bir gelişim göstermesine katkıda bulunur.

• Ağlama Sensörü ile bebeğiniz uykusundan uyanıp ağlamaya başladığında otomatik olarak devreye girer ve onu sakinleştirerek yeniden uykuya dalmasına yardımcı olur.

  • İçinde bulunan patentli sertifikalı ses cihazı sayesinde bebeğinize bu beyaz gürültüyü, onu radyasyona maruz bırakmadan (örn: telefonunuzu baş ucuna koymadan) dinletmenizi sağlar.

• Ses seviyesi doktorlar tarafından tavsiye edilen, bebeklerin kulaklarına zarar vermeyecek en yüksek seviyeye ayarlanmıştır.

• Cırt-cırtlı askı aparatı dilediğiniz her yerde ergonomik kullanım olanağı sağlar. Budizzz’i nereye giderseniz gidin yanınızda taşıyabilirsiniz.

• Ne çok büyük, ne çok küçük. Bebekler düşünülerek tasarlanan boyutu sayesinde Budizzz’in bebeğinize zarar verme ihtimali yoktur.

• Bebeğiniz büyüdüğü zaman uyku arkadaşı ve oyuncak olarak da kullanmaya devam edebilir.

• Bebişinizin sağlıklı, kesintisiz bir uykuya dalması sizin de dinlenmenizi sağlar. Böylece hem gün içinde daha verimli olur hem de kendinize zaman ayırabilirsiniz.

Arada bir kendinize sıcak bir kahve alacak zamanınız olsa fena mı olur?

Göktürk Dergisi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.