Hangi bankalarda kredi ödemeleri ertelendi? 3 bankadan Corona virüse karşı destek paketi

Dünya genelinde etkisini gösteren Covid-19 salgınıyla mücadele Türkiye'de de devam ederken 3 banka konuyla ilgili işletmelere ve bireylere mücadele destek paketlerini sundu. Ziraat Bankası, virüs salgınına ilişkin önlemlerini firmalara ilave kredi limiti tahsis edileceğini ifade ederek duyurdu

23 Mart 2020 Pazartesi 11:55
475 Okunma
Hangi bankalarda kredi ödemeleri ertelendi? 3 bankadan Corona virüse karşı destek paketi

Buna göre Ziraat Bankası'nın 31 Mart'ta ödenmesi gereken kredi ödemeleri ertelendi. Öte yandan Vakıfbank da 9 maddelik destek paketini açıkladı. Paket içinde kredi yapılandırmadan, kredi ödemelerinde esneklik sağlanmasına kadar birçok madde bulunuyor. Halkbank da hem bireysel hem de firmaların kredi ödemelerinde erteleme yapılacağını duyurdu. Maliye ve Hazine Bakanı Berat Albayrak da konuyla ilgili açıklamada bulundu. Bakan Albayrak Twitter'dan, "Koronavirüs salgınının ekonomiye olan etkilerini azaltmak, vatandaşlarımızın işsiz kalmasının önüne geçebilmek ve iş gücü piyasamızı ayakta tutmak için devreye almayı sürdürdüğümüz tedbirler kapsamında Kamu Bankalarımız da sorumluluklarının gereğini yerine getiriyor" dedi.

Bankadan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

"Küresel çapta yaşanan ve ülkemizi de etkileyen Covid-19salgınının ekonomik yaşama ilişkin olası hasarlarını en aza indirme hedefiyle alınan önlemler kapsamında Ziraat Bankası olarak yeni destek adımlarını kamuoyunun bilgi ve dikkatine sunmak isteriz.

DHA

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner23

banner24