En çok aranan bölgelerin başında Göktürk Geliyor.

İstanbul'da satılık konutlarda en çok aranan semtlerin başında Eyüpsultan'da Göktürk Merkez Geliyor.

01 Nisan 2021 Perşembe 09:28
1781 Okunma
En çok aranan bölgelerin başında Göktürk Geliyor.

İstanbul'da satılık konutlarda en çok aranan semtlerin başında Eyüpsultan'da Göktürk Merkez ve Beylikdüzü ilçesindeki Cumhuriyet geliyor.

Cumhuriyet'i, sırasıyla Kadıköy'de Suadiye, Sarıyer'de Zekeriyaköy, Kadıköy'de Göztepe, Maltepe'de Altıntepe, Başakşehir'de Bahçeşehir 2. Kısım, Kadıköy'de Bostancı, Beylikdüzü'nde Adnan Kahveci ve Kadıköy'de Caferağa takip ediyor.

En çok liralık konut aramalarında ise Kadıköy'ün Caferağa semti öne çıkıyor. Caferağa'da son bir yıl içerisinde kiralık konutların ortalama metrekare fiyatı 29 TL'den 33 TL'ye çıkarak yüzde 13'lük artış kaydetti. İkinci sırada Bahçelievler Merkez yer alıyor. Bahçelievler Merkez'de kiralık konut fiyatları son bir yılda 21 TL'den 24 TL'ye çıktı. Üçüncü sırada yer alan Şişli'nin Mecidiyeköy semtinde kiralar son bir yılda yüzde 16 artarken, ortalama metrekare fiyatları 25 TL'den 29 TL'ye yükseldi. Beyoğlu'nun Cihangir semtinde ise yüzde 21'lik artış dikkati çekti. Semtte fiyatlar 40 TL'den 48 TL'ye yükseldi.

Son bir yılda ortalama metrekare fiyatlarının 41 TL'den 65 TL'ye çıktığı Şişli'nin Teşvikiye semtini, 32 TL'den 34 TL'ye yükselen Şişli'nin merkezi takip ediyor. Şişli'nin Fulya semtinde ise son bir yılda kiralık konutların ortalama metrekare fiyatları 29 TL'den 35 TL'ye çıktı. Beşiktaş ilçesine bağlı Etiler'de ise fiyatlar son bir yılda 47 TL'den 68 TL'ye yükseldi. Bahçelievler'in Siyavuşpaşa semtinde yüzde 20'lik artışla ortalama metrekare fiyatları 15 TL'den 19 TL'ye çıktı. Listenin 10'uncu sırasında yer alan Kağıthane'nin Ortabayır semtinde son bir yılda kiralık konutların metrekare fiyatları 20 TL seviyesini koruyor.

Hürriyet Emlak tarafından hazırlanan rapordaki listenin 10'uncu sırasında yer alan Konak'ın Güzelyalı semtinde ise son bir yılda fiyatlar 15 TL'den 19 TL'ye çıktı.

İnternet Medyası

Son Güncelleme: 01.04.2021 09:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner23

banner24