Zamanımı Yönetiyorum Tekniği

Zamanımı Yönetiyorum Tekniği

29 Kasım 2019 Cuma 09:16
1152 Okunma
Zamanımı Yönetiyorum Tekniği

Zamanımı Yönetiyorum Tekniği

“Yapabileceğimiz şeyleri yapmaya başlasak, bizi hayretler içinde bırakacak sonuçlar alırız” der Thomas Edison. Bir işe başlamak bitirmenin, başarmanın çok önemli bir kısmını halletmek demektir. Bir işe, bir derse, yeni konuya başlamak için, “öğrenmeyi öğrenme” sürecimizde zamanımızı iyi yönetmemiz gerekir.

O halde zamanımı nasıl yöneteceğim? Çocuğum zaman yönetimini nasıl kazanacak? gibi bir çok soru aklınıza gelebilir. Zaman yönetimi konusunda uzman görüşlerinden, zaman yönetimi tekniklerinden size uygun olanı seçerek, uygulayarak faydalanabilirsiniz.

Tekniklerin ortak öğelerini birleştirdiğimizde şu uygulamayla zamanımızı yönetebilir, çocuğumuzun zamanını nasıl yöneteceği konusunda ona rehberlik yapabiliriz.

  1. Yapacağımız işi seçiyoruz: yapacağımız  işi/konuyu/dersi zor ya da kolay, büyük ya da küçük demeden seçiyoruz. Farklı olan işi yapma tarzımız olacak. Dikkatimizi her zamankinden fazla vererek işe başlıyoruz.
  2. Odaklanmamızı engelleyen düşmanımızı ortadan kaldırıyoruz : Evet bu düşman hepinizin de düşündüğü gibi telefon! Verimli ders çalışmayı ya da işimizi verimli yapmamızı engelleyen sevgili telefonlarımız odaklanmamızı engelliyor. Çalıştığımızda telefonumuzu kapatmalı, sesini kısmalı ya da birkaç saatliğine kapatılabilecek programlara başvurmalıyız.
  3. Süreyi belirliyoruz: Süreyi belirlemek, plan yapmak zaman yönetimi için en önemli halka. Örneğin; Matematikten EBOB ve EKOK konusunu çalışmak için benim en az kaç dakika çalışmam gerekir.

Burada kendinize üç tane süre alternatifi yaratabilirsiniz.

Birincisi uzun süre 45 dk                                                                   

İkincisi orta süre 35 dk

Üçüncüsü kısa süre 25 dk gibi

EBOB EKOK konusu benim iki orta süremi alır diyebilir araya mutlaka mola koyarak devam edebilirsiniz.

  1. Zamanlayıcımızı ayarlıyoruz: Bu süre boyunca sadece bu işle ilgileneceğinize dair kendimizle bir anlaşma yapıyoruz.  Sırf odaklandık diye aklımıza gelen tüm düşünceleri sevgiyle uğurluyoruz 
  2. Mola vermemiz gerekiyor: her süre arası 10 dk mola vermek zihnimizi dinlendirmemiz gerekiyor. Mümkün olduğunda o 10 dk içinde konu/ ders/ iş ile hiç alakası olmayan bir ortamda bulunun.
  3. Bu işi başardım: Aynı düzende yaşa göre 3-4 kere uzun, orta, kısa sürelerde çalışabildiğiniz için, bunu yaparken zamanı planlayıp uyduğunuz için ve mola vererek de zihninizin konuyu işlemesine izin verdiğiniz için kendinizi tebrik edin ve başardığınızı bilin.

Mutlu Sibel Bağcı
Öğrenci Koçu ve Eğitim Danışmanı

Instagram: msbkocluk

Göktürk Dergisi

Son Güncelleme: 29.11.2019 18:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner23

banner24