Fen Bilimleri Kişisel Gelişim Kursu

Fen bilimleri göktürk'de kişisel gelişim kurslarıyla hizmet vermeye devam ediyor

03 Temmuz 2019 Çarşamba 13:33
836 Okunma
Fen Bilimleri Kişisel Gelişim Kursu

Geçmiş, geleceğe yön verir. Nasıl bir gelecek tasarımı yapılmışsa, ona göre geçmiş yazılmıştır.

Fen Bilimleri Okulları’nın eğitim felsefesi Köy Enstitülerinin kuruluş felsefesine bağlı, ulusal ve uluslararası arenada tanınmış eğitimci John Dewey’in oluşturduğu ilerlemeci eğitim felsefesine dayanmaktadır. Fen Bilimleri Okulları’nın temel hedefi, toplumun devamını sağlayacak, toplumun değişim ve gelişimine yön verecek Yaşam Yaratıcılarının yetiştirilmesi olarak belirlenmiştir.

Okullarımızda öğrencilerin yaparak, yaşayarak öğrenmeleri ön plana alınmakta olup onları yaşama hazırlarken, yapılan etkinliklerle yaşamın kendisi oluşturulmaktır.

Okullarımızın önemli hedeflerinden biri de demokratik bir toplumun gerekliğini öğrencilere kazandırmaktır. Öğrencilerin düşüncelerini kolay şekilde ifade etmelerinin sağlanması, farklılıklara duyarlılık gösterilmesi öncelikler arasında yer almaktadır.

Okullarımızda her öğrenci birey olarak kabul edilir ve bilişsel, duyuşsal, devinimsel alandaki bireysel farklılıklarına özen gösterilir. Öğrencilerin farklılıklarının farkında olması sağlanarak, bireysel gelişimlerine destek verilmesi eğitimin temel işlevleri arasında yer alır.

Öğrencilerin bilgiyi hazır olarak almaları yerine, bilgiyi keşfetmelerini sağlayacak yöntem ve tekniklerin öğrenme süreci içinde uygulanması benimsenir.

Okullarımızda öğrencilerin en doğru şekilde değerlendirilmesini sağlayan, sonuç ve süreç odaklı değerlendirme yöntemleri kullanılır.

İlkelerimiz

Atatürk İlke ve Devrimleri’ne sahip çıkan, laik Cumhuriyet’in kazanımlarını benimseyen bir okuluz.

Adil olmak: Okulumuzun paydaşları olan öğrenci, öğretmen, veli ve çalışanlarına adil olmak. Adalet duygusunu ve empatik düşünce sistemini benimsemek.

Yenilikçilik: Yeniliklere, çağdaş yaklaşımlara ve değişimlere açık olmak.

Bireysellik: Bireysel farklılıkların farkında olarak, herkesin tek ve özgün olduğunu, hem öğrenme, hem de sosyal gelişim alanlarında kabul etmek.

Demokratik katılım: Okulumuzun tüm paydaşları ile okul süreçlerinin yapılandırılmasında, işbirliği içinde olarak; “Bizim Okulumuz” düşüncesiyle kararların alınmasında öğrencilerimizin, velilerin ve öğretmenlerin düşüncelerine değer vermek.

Gelişimsel yaklaşım içinde, olumluya odaklanmak.

Fen Bilimleri Göktürk Kişisel Gelişim Kursu

Adres: Göktürk Belediye Cad. Işıldar Sk. Göktürk İş Merkezi No:1 Kat:3-4 Göktürk/Eyüp/İstanbul

Telefon:0212 322 59 29

Göktürk Dergisi

Son Güncelleme: 04.09.2019 16:25
Anahtar Kelimeler:
KemerburgazGöktürkEgitim
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.