ABD'NİN EN BAŞARILI LİSELERİ İSTANBUL'DA

Dan Brown, Mark Zukerberg, Michael Douglas, Uma Thurman, John F.Kennedy gibi dünyanın en ünlü isimlerini yetiştiren eğitim kurumları İstanbul’a geldi

17 Kasım 2018 Cumartesi 12:26
975 Okunma
ABD'NİN EN BAŞARILI LİSELERİ İSTANBUL'DA

Türk öğrenciler ünlülerin okullarının radarında

Liselerin Harvard ve Yale’leri diye nitelendirilen Dan Brown, Mark Zukerberg, Michael Douglas, Uma Thurman, John F.Kennedy, George W.Bush, George H.W. Bush, James Stewart, Franklin D.Roosevelt, Oliver Stone gibi dünyanın en ünlülerini yetiştiren, Amerika Birleşik Devletleri’nin “rüya” okulları Türk öğrenci peşinde İstanbul’daydılar.

Dünyanın önde gelen iş adamlarından politikacılarına, sanatçılarından akademisyen ve girişimcilerine kadar pek çok önemli mezunu olan The Taft School Northfield Mount Hermon School, The Hill School, The Hotchkiss School, Phillips Exeter Academy, The Lawrenceville School gibi Amerika Birleşik Devletleri’nin en prestijli liseleri, yeni öğrencileri arasına Türk gençlerini katmak üzere İstanbul’a geldiler.

Öğrenciler ile eğitim kariyerinde sınırsız imkanlar sunabilecek ve potansiyellerini keşifte yardımcı olacak bu seçkin okulları buluşturan organizasyonlar LMK Consulting tarafından geçtiğimiz günlerde gerçekleştirildi.

Her ikisi de Beşiktaş İstanbul’da LMK Consulting tarafından yapılan organizasyonların ilki olan ve ABD’nin önde gelen kar amacı gütmeyen, bağımsız, yatılı, üniversite hazırlık liselerini içeren “Independent Boarding Schools” resepsiyonuna katılan kabul müdürleri ve okulları şunlar oldu: Naomi Levine - Northfield Mount Hermon School, MA; Jeffrey Beck - The Kent School, CT; Taylor Docking - Cranbrook School; Russell Morrison - Western Reserve Academy.

ABD’nin en prestijli ilk 10 lisesini İstanbul’da öğrencilerle buluşturan “Ten Schools Admission Organization-(TSAO)” organizasyonuna katılan okullar ve kabul müdürleri ise şunlardı: Amanda Dougherty - The Hill School, PA; Peter Frew - The Taft School, CT; Jill Thompson - Phillips Academy, MA; Bill Leahy - Phillips Exeter Academy, NH; Liz Stewart - The Loomis Chaffee School, CT; Jeff Beaton - Choate Rosemary Hall, CT; Ted Weihman - The Hotchkiss School, CT; Will Richardson - The Lawrenceville School, NJ.

Finansal yardım imkanları

Okullarındaki Türk öğrencilerden övgüyle söz eden kabul müdürleri finansal yardımın mümkün olabildiğini bunun için öğrencinin başvuru sırasında ailesinin maddi durumunun yetersiz olduğunu belirtmesi gerektiğini belirttiler. Yüzde yüz burs imkanının ise kısıtlı sayıda olsa da gerçekleşebileceğine, bunun için öğrencinin İngilizce bilgisi ve akademik başarısının çok önemli rol oynadığına işaret ettiler. Birebir randevulu özel görüşmeler ve geniş katılımlı sunumda öğrenci ve velilerin sorularıyla ilerleyen organizasyonlarda kabul müdürleri burs imkanları, kriterler, üniversiteye hazırlanma, sosyal ve kültürel etkinlikler gibi birçok konuda merak edilenleri cevapladılar.

Verilen bilgilere göre, öğrenciler başvuru süresinden 1 yıl önce kriterlere göre hazırlanmalı. Okullara başvurular Ocak ayının ortalarında kapanıyor. Okulların çoğu ‘upper-intermediate’ düzeyinde İngilizce bilgisi arasa da daha düşük seviyelerde öğrenci kabulü yapılarak hazırlık kurslarına da alınabiliyor. Bu okullardan mezun olan öğrencilere MIT; Harvard, Stanford gibi lider üniversitelerin kapısı açılabiliyor.

Yurtdışındaki liselere gitmenin yükselen bir trend olduğunu hatırlatan LMK Consulting kurucusu Leyla Merve Kayalı, zamanında yurtdışında ailesinin imkanı olmadan okumuş biri olarak öğrenciler ile velileri çok iyi anladığını, daha önce LMK aracılığıyla ABD’ye gidip çok başarılı olan gençlerle gurur duyduğunu belirtti. Kayalı, liselerin Harvard ve Yale’leri diye nitelendirilen bu okulların önemli bir özelliğinin de üniversite hedefleri doğrultusunda odaklanılmış bir eğitim vermesi olduğunu sanat, spor, sosyal sorumluluk projesi gibi alanların okulların ders programlarında yer aldığını eğitim notları yanında bu alanlardaki başarıların da çok önemsendiğini vurguladı. Kayalı, kabullerde mülakatlarla fark yaratılabileceğini, aday okula gelemiyorsa Skype üzerinden mülakatın yapılabildiğini, öğrencinin ‘neden’ yurtdışını ve özellikle bu okulu tercih ettiği sorusuna iyi hazırlanması gerektiğini bildirdi. Kendini iyi ifade edebilen ve akademik açıdan da yeterli olduğuna inanılan adayların şansının yükseldiğini, sportif ve kültürel alanlardaki başarıların avantaj sağladığını sözlerine ekledi.

LMK Consulting

Adres: Valikonağı Cad. No:94/7 Kat:6 Nişantaşı/İstanbul

Telefon: +90 212 233 00 53 Faks: +90 212 233 00 53

E-mail: [email protected]

Web Sitesi: lmkconsulting.org

.

Göktürk Dergisi

Son Güncelleme: 17.11.2018 12:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.