Yardımcı Lazım

Yardımcı Lazım ailelere evde çalışacak personel konusunda yardımcı olan bir özel istihdam bürosudur. Kurumsal yapısı ve yerleştirme yaparken kullandığı metodoloji ile rakiplerinden hızla ayrışmaktadır.

31 Mart 2020 Salı 12:56
1711 Okunma
Yardımcı Lazım

Yardımcı Lazım ailelere evde çalışacak personel konusunda yardımcı olan bir özel-istihdam bürosudur. Kurumsal yapısı ve yerleştirme yaparken kullandığı metodoloji ile rakiplerinden hızla ayrışmaktadır.

Hizmet verdiğiniz alanlardan bahseder misiniz?

Ailelere ev hizmetlerinde yatılı veya gündüzlü çalışmak üzere bebek bakıcısı, çocuk bakıcısı, çocuk ge-lişimi mezunu çocuk bakıcısı, yabancı dil konuşan yardımcı, hasta bakıcısı, yaşlı bakıcısı, ev hemşiresi, oyun ablası, gibi personeller buluyoruz.

Yardımcı Lazım’ın diğer şirketlerden farkı nedir?

Yardımcı Lazım’ın kurucusu Gülçin Kesler Turgut uzman klinik psikolog ve bir annedir. Bu sebeple ailelerin yapısı ve ihtiyaçları konusunda somut tespitler yaparak aday yerleştiriyor olmamız en önemli farkımızdır.

İşe alım süreçleri nasıl ilerliyor?

Ailelere bir aday göndermeden önce ailenin ihtiyacı ile ilgili bilgi topluyoruz ve titiz bir şekilde ailenin yapısına ve ihtiyacına en uygun adayı seçiyoruz. Aileleri fazla yormamak adına mümkün olan en kısa sürede nokta atışlarla yerleştirme yapıyoruz.

ÇOCUKLARIMIZA KİM BAKACAK?

Çocuk olduktan kısa bir süre sonra verilmesi gereken önemli kararlar var.İşe dönecek miyim, ev de mi kalacağım?Bebek ve ev işleri ile ilgili kim yardımcı olacak?Peki güvenebileceğim kişiyi nasıl bulacağım?Doğru bakıcıyı bulmak için yapılacak görüşmede sorulacak soruları önceden netleştirmek,bu sorularla bu konuları açıklığa kavuşturmak doğru bakıcıyı seçmeye yardımcı olacaktır.

• Bebek ve çocuk bakımı konusunda profesyonel deneyimi var mı?
• Bu işi ne kadar süreyle yapmayı planlıyor?
• Neden çocuk bakıcılığı yapmak istiyor?
• İlk yardım hakkında bilgisi var mı?
• Çocukla iletişim kurma becerisi nasıl?
• Çocuklarla oyun oynamayı sever mi? Ne tür oyunlar oynar?
• Sinirlendiği zaman nasıl tepki verir?
• Kendi çocukları varsa onlarla ilişkileri nasıl?

Diğer dikkat edilmesi gereken hususlar

Bakıcının yaşı: Çocuk bakımını emanet edeceğiniz kişinin 20 yaşından küçük 55 yaşından büyük olma-masını tavsiye ediyoruz. Dadının yaşından ziyade, çocuğunuzun yaşına, içinde bulunduğu gelişim dönemine göre de bakıcı-nızda arayacağınız yaş kriteri değişebilir. Mesela 0-2 yaş dönem için daha yaşı büyük bir bakıcı tercih ederken, 2-4 yaş dönemindeki çocuğunuz için 20-30 yaş arası genç bir oyun ablası tercih edebilirsiniz.

Güvenlik kameraları:Ailelere mutlaka evlerinde güvenlik kamerası sistemi kurmalarını tavsiye ediyoruz. Çocuğumuzu ve evimizi emanet ettiğimiz kişiyi mutlaka denetleyebiliyor olmamız gerekiyor. Sadece görüntülü değil, sesi de güzel alan bir kamera olmalı.Bunun yanında sürekli kamera ile takip ediliyor olmak yardımcınız açısından rahatsız edici olabilir. Onun odasına kamera yerleştirmek veya gizli kamera olması kişisel mahremiyetin ihlali anlamına gelebilir o yüzden kameranın olduğu bilgisi paylaşılmalıdır.

Sağlık durumu: Her ihtimali düşünerek, bakıcınızı bir check-up’tan geçirmek çok doğru olacaktır. Bulaşıcı hastalık ve çalışmasını engelleyebilecek güvenlik sorunu oluşturabilecek durumlar önceden tespit edilebilir.Yapılması gereken testler: Kan şeker testi, AIDS(HIV) testi, Hepatit B ve C, parazit test, hemogram tahlili ve Tiroit hormon testi

Yasal süreçler:Yabancı bakıcınızın geçerli bir pasaportu ve oturum izni olması oldukça önemlidir. Yabancı bakıcınızın pasaportunu almanız doğru değildir. Fakat pasaportunun ve oturum kartının fotokopisini çekebilir, bil-gilerini elinizde hazır bulundurabilirsiniz. Çalışma iznini yapmanız, sizin iş veren olarak kontrolü elinizde bulundurmanıza olanak sağlar. Çalışma izni yapmak düşünüldüğü kadar zor ve maliyetli değildir. Bir takım teşviklerden yararlanarak çok uygun fiyata çalışma izni yaptırabilirsiniz.

Türk bakıcınızdan kimlik fotokopisi, adli sicil kaydı ve ikametgah belgesi isteyebilirsiniz.

Unutmayın; eğer doğru ve güvenilir danışmanlık merkezi ile çalışıyorsanız dadının referansları da yeterli kontrolü sağlayabilir, ancak öncelikle o referanslar çok güvenilir olmalıdır. Detaylı bilgi ve iletişim için ‘‘www.yardimcilazim.com’’ adresini ziyaret edebilir ‘‘[email protected] adresinden bize ulaşa-bilirsiniz.

Göktürk Dergisi

Son Güncelleme: 31.03.2020 15:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.