Göktürk Dergi ve Gazetesi
2018-05-30 12:45:17

Tuğba Yurt ile Röportaj

Hakan Kanburoğlu

30 Mayıs 2018, 12:45

Sakin Ol şarkısıyla tanıdığımız, İnceden İnceden şarkısıyla birçoğumuzun bağrına bastığı Tuğba Yurt’un ‘Yine Sev Yine’ adlı şarkısı dinleyiciyle buluştu. Güçlü sesiyle müzik piyasasının en beğenilen yeni nesil sanatçılarından biri olan Tuğba Yurt ile müzik, magazin, aşk hayatına dair keyifli bir söyleşi yaptık.

‘’HAYALİM İÇİN SAVAŞTIM’’

Müzik piyasasına adım atarken en büyük hayalin neydi?

Albüm yapmak, sesimi ve yorumculuğumu daha fazla kitlelere duyurmak zaten hayalini kurduğum bir şeydi. Ben de bu yolda adımlarımı atmak için çaba sarf ettim. Şans benim yanımdaydı ki ilk maxi single çalışmamı 2013 yılında dinleyicilerle buluşturdum. Hayalim için savaştım.

Büyük kitleler tarafından tanınmanı sağlayan şarkı Sakin Ol diyebilir miyiz?

‘Sakin Ol’ bana proje olarak sunuldu. Bu şarkıya yorumcu olarak dahil oldum ve o vesile ile Doğukan’la tanıştık. Yıllar önce birçok isim tarafından yeniden yorumlanmış zor ve bir o kadar da güzel bir şarkı. Bende yorumculuğuma inanarak bu şarkıya yeniden hayat vermek istedim. Sonucunda çok büyük kitleler bu şarkı sayesinde beni tanıdı.

Gelelim ‘Yine Sev Yine’ adlı yeni şarkına, nasıl oluştu?

‘İnceden İncenden’ sonrasında yeni bir şarkı arayışı içerisinde olduğum dönem dinlediğim bir şarkı ‘Yine Sev Yine’. Sözü Melda Gürbey’e, müziği Serkan Balkan’a ve düzenlemesi Erdem Kınay’a ait. 2 Mayıs itibari ile dinleyenlerimle buluştu. Oldukça güzel geri dönüşler alıyorum ve her şarkım gibi uzun soluklu olacağına inanıyorum.

Şarkıları iyi kokladığını düşünüyor musun? Seslendireceğin şarkıları nasıl seçiyorsun?

Şarkı seçimlerinde öncelikle dikkat ettiğim şey şarkının beni etkilemesi. Melodisinin ve sözlerinin gerçekten birbiri içerisinde uyumlu olması. Sözlerin basite kaçmaması. Sonrasında ise sesime ve yorumuma yakışıyor olması. O şarkıyı hissetmeliyim ki yorumum ile şarkı bambaşka bir hale gelsin.

En sevdiğin şarkın?

Bunu seçebilmem mümkün değil Çünkü her bir şarkımın kariyerimde ve yolculuğumda ayrı bir yeri ve önemi var benim için.

‘’İDOL OLARAK GÖRDÜĞÜM KİMSE YOK’’

Güçlü bir sesin var, kiminle aynı sahneyi paylaşmak istiyorsun?

Zaten pop müzikle uğraşan biri olarak yine pop müzikle uğraşan birinden ziyade daha farklı tarzda müzik yapan önemli sanatçılarla sahnede farklı bir şey sunmak bana sanırım daha büyük keyif verirdi.

Müzik sektöründe idolün olarak gördüğün isim var mı?

İdol olarak gördüğüm kimse yok. Sadece takdir ettiğim, beğenerek dinlediğim birçok sanatçı var.

Müzik piyasasında geçen süre içinde senin için değişen en güzel şey nedir?

Değişen en güzel şey dinleyici kitlemin her geçen gün artıyor olması. İşlerimle alakalı her projede daha farklı tecrübeler ediniyorum. Özel yaşantımda çok büyük değişiklikler yok onun haricinde.

Albüm ne zaman çıkacak? Hazırlıklar var mı?

Albüm için şuan seçtiğim şarkılar var ve bir yandan hala dinlediğim yeni şarkılarda tabii. İlk albümüm olacağı için benim gözümde çok değerli ve kıymetli. O yüzden şuan titizlikle çalışıyorum her bir şarkı için. Yorumculuğumu daha da ön plana çıkardığım ve ardı ardına güzel şarkılarla dolu, sevenlerimin keyifle dinleyeceği bir albüm olsun istiyorum.

‘’DİĞERLERİNDEN FARKIM YORUMCU KİMLİĞİM’’

Hangi besteciyle çalışmak istersin?

Şarkılarımın ruhunu iyi yansıtabilecek bir besteci ve aranjörle. Çünkü şarkıları seçerken ‘Hangi besteci yada aranjör bu şarkıyı doğru bir matematik ve hissiyatla yapabilir?’ sorusunun yanıtını göz önünde bulundururum. Ama geçmişe dönersek o dönemlere yetişebilmiş olsaydım Onno Tunç ile çalışabilmeyi çok isterdim.

Müzik piyasasındaki en büyük sorun nedir?
Müzik sektörünün en tepeden tutun da en alt tabakaya kadar doğru bir şekilde yönetildiğini düşünmüyorum. Bu müzik sektörünün her bir dalı içinde geçerli.

Diğer yeni isimlerden seni farklı ve bu kadar sevilir kılan özelliğin nedir?

En başta tabii ki yorumcu kimliğim diyebilirim. Onun haricinde olduğum gibi olmam, yani birilerine göre şekillenmek, farklı biri gibi gözükmek ya da samimi değilken samimiymiş gibi davranmak bana göre değil. Yaptığınız işi sağlam ve doğru bir şekilde yaptığınız müddetçe her şey doğru adrese ulaşıyor o zaman bu davranış biçimlerine gerekte kalmıyor zaten.

Son olarak Yıldız Tilbe’nin proje albümü çıktı. Proje albümleriyle ilgili ne düşünüyorsun?

Proje albümlerini severim. Kim hangi şarkıyı nasıl yorumlamış diye çok merak ederim. Onun haricinde merakla beklediğim çok isim oluyor tabii. Burada tek tek saymakla bitmeyebilir. (Gülüyor)

‘’İLİŞKİM YOLUNDA, EVLİLİĞİ HERKES GİBİ BEN DE İSTERİM’’

Son günlerde Enver Cenk Şahin ile ilişkiniz gündem oldu. Nasıl gidiyor?

Gayet güzel ve mutlu giden bir birlikteliğimiz var. Her şey yolunda.

Aşkta nasıl bir Tuğba Yurt var?

Aşk insana heyecan katan, mutlu eden ve yaşama bağlayan bir duygu. Bunu sadece ikili ilişkiler ile sınırlandırmamak gerek. Hayatın her anında bu heyecanı yaşamak ve hissedebilmek çok kıymetli. Ben mesela sahnelerimde bunu fazlasıyla hissediyorum.

Aşkta yaş önemli mi?

Bence tabii ki de çok abartı ve yapay duran bir yaş farkı olmadığı müddetçe sıkıntı yok.

Evlilik düşünüyor musun? Yoksa kariyerin tüm hızıyla devam etsin mi istiyorsun?

Kariyerim son hızıyla devam ediyor ve bunca zaman boyunca hedef olarak gördüğüm şey ise bu müzik yolculuğumdu. Bu noktada hiçbir zaman durmak yok, sesim elverdiği müddetçe. Evlilik tabii ki her insan gibi bende isterim ama bunun zamanı en doğru zamanda olmalı. Kısmet diyelim (Gülüyor)

‘’SİYASİ PARTİLER SEÇİM MÜZİKLERİNİ KENDİ YAPMALI’’

Bu hayatta sevmediğin şey nedir?

Şu olursa ancak bunlar gerçekleşir gibi kesin kurallar ile bana gelindiğinde “eğer ki benim mantığıma ve karakterime uymuyorsa” kısacası benim içime sinmiyorsa konu ne olursa olsun kendimden ödün vermem. Fikirlere her zaman açık bir insanım, her fikirden bir şeyler alırım kendimce ama sonucunda yine kendi bildiğimi yaparım. (Gülüyor)

Hayatında yaşadığın çılgınlık var mı?

Çok büyük çılgınlıklarım yok ama dolu dolu yaşamayı hayatın tadını çıkarmayı severim. Öğrendiğim en büyük ders “iyi anlamda” hayatta her zaman istediklerin için, hayallerin için savaşmak ve gönülden istemek. En büyük yıkımları da yaşasan yine ayağa kalkmak senin elinde. Umudumuzu ve inancımızı kaybetmemek gerektiğine inanıyorum.

Son günlerin en çok konuşulan konularından biri de Yıldız Tilbe'nin şarkısının siyasette kullanılıp kullanılmayacağı konusuydu, peki Tuğba Yurt herhangi bir şarkısının herhangi bir siyasi parti tarafından kullanılmasına izin verir mi? Bu konuyla ilgili ne düşünüyorsun?

Müziğimin ve şarkılarımın ben de böyle bir konu içerisinde olması taraftarı değilim. Şarkıların ruhu ile siyaset ruhu çok farklı zaten. Bence siyasi partiler seçim müziklerini kendilerine özel bir çalışma ile yapmalı.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.