Göktürk Dergi ve Gazetesi
2021-12-16 14:42:17

Taşlar İnsana Şifa Verebilir mi?

Belgin Dal

16 Aralık 2021, 14:42

Hiçbir hastalık için "Bunun dermanı yoktur." deyip kesip atmamalıdır. Arayış içinde olmak gerekir. Şifaya aracı olanın bir materyal den ibaret olduğunu ve asıl şifayı verenin Yaradan olduğunu bilmek gerekir.

Ilacın her ne kadar, şifa vermesi esas ise de onu kullananın mizacı, ilacın miktarı, kullanılış tarzı, hastadan hastaya farklı neticeler hasıl edebilir. Aynı şekil de kainatın zerresi olan bitkiler , taşlar da bu materyaller arasına girmektedir.

Her bir bitkinin gramı çok önemli iken yıllardır revaçta olan taşlar da da gram ,taşıdığı mineraller çok önemlidir . Taşlar insana şifa verebilir mi ? Taşları şifa amaçlı gördüğümüz de günaha girer miyiz? İslamiyette geçmişte taşlar put yapmak İÇİN kullanıldığı için taş dediğimiz de günahdır diyen bilinçaltımızı duyar gibiyim.

Oysa ki Yaradan her bir zerreyi biz insanoğlu için yaratmıştır. Taşlar da bunun içindedir . Taşların kökeni, yeryüzünün erimiş ve dış yüzeye ulaşmaya çalışan magmasına dayanır.Magma yer altı çatlaklarına akarken minerallere ve erimiş kayalara gazlar, buhar ve kaynayan sular dahil olur ve bu gazlar soğurken minerallerle birleşerek doğal taşları ve kristalleri oluşturur.Oluşumlarının tamamlanması milyonlarca yıl sürerken, sürekli olarak elektromanyetik enerji depolarlar. Bu güçlü enerji, taşların içindeki minerallerle birleştiğinde insanları pozitif etkileyen ve iyileştiren güç olarak ortaya çıkar.

Kainatta ki tüm canlıların bedenin de , hücrelerin de mineraller vardır. Hastalıklar mineral azlığı yada fazlalığından oluşur. Taşlar da toprakta ki mineralleri taşır . Bedenimiz de ki deri gözeneğimiz açık olduğu için taşlar daki mineraller deri gözeneğin den içeri girer.

Doğru taş kullanıyorsak faydasını görürüz. Yanlış taş ise zarar verir. Taşlar kime neye göre verilir? Nasıl kullanabiliriz? Doğal taşları biz yıllardır burca göre seçeriz. Koç Burcu’nun taşı Akik deriz , boğa Burcu’nun taşı Ametist deriz . Burca göre taş alır iken kimi zamanda hangi taş seni çekiyorsa yada kıyafete uygun diye seçer ve alırız . Oysa ki Rabbimin yarattığı kainat Eczanesi olan taşlar mineral taşımaktadır.

Günümüz de mor renk olan Ametist Taşı her bir kişi için strese ve migrene iyi gelen bir taş olarak bilinmektedir. Oysa ki Ametist taşı lityum minerali taşımaktadır.Hipertiroit hastaları normal de lityum minerali kullanamaz. Lityum minerali tsh ları yükseltir. Hipertiroit rahatsızlığı olan bir Kişi burcumun taşı diyerek Ametist taşından oluşan bir kolye yada bileklik kullandığın da taşda ki mineral deri gözeneğinden içeri girerek kişi 50 mg ilaç alıyorsa 150 mg ilaç almaya başlayabilir. Mineraller çok önemlidir.Burca göre olmayacağı gibi bir taş beni çekti diyerek de taş kullanmamalıdır.

Şekli hoşunuza gitti diyerek kullanacağınız bir Aragonit taşı bedeniniz de kist yada miyom varsa size zarar verecektir. Bedende kist yada miyom demek beden de ağır materyal demektir. Aragonit taşı da içeriğin de eser miktarda da kurşun minerali vardır. Tene temas eden Aragonit taşın da ki kurşun minerali önemsiz kist yada miyom da toplanarak kansere dönüştürebilir.

Peki taş kullanmayalım mı? Hayır elbet ki kainatın Eczanesi olan taşları kullanalım sadece bilinçli kullanmalıyız.

Bedenin de kisti olan bir kişi Aragonit taşı kullanmaması gerektiği gibi selenyum minerali taşıyan Selenit taşı kullandığında ki selenyum minerali bedende ki ağır materyali temizleyerek bağışıklık sistemini güçlendirir. Selenit Taşı kantaron yağına biraz bulanarak ağrıyan bel, boyun yada diz kısımlarına saat yönünde masaj yapıp bir saat sarıldığın da ağrıların azaldığını göreceksiniz. Mutlaka doktorumuza giderek hastalığımız hakkında bilgi alır iken , tamamlayıcı olarak da taşlardan taşıdığı mineralleri göz önüne alarak destek alabiliriz Kainatta canlı yada cansız her bir zerre bizler için yaratılmıştır.

Sevgi ve şifa olsun ve oldu .

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.