Göktürk Dergi ve Gazetesi

Prof. Dr. Oğuz Özyaral'dan Doğal Antibiyotikler ...

ÖZEL HABER

Sayın Prof. Dr. Özyaral dergimiz ve okurlarımız için Doğal Antibiyotikler diyebileceğimiz ve bağışıklık sistemimizi güçlendirecek bir çok besin hakkında bizlere detaylar verdi. Birlikte göz atalım;

''Bütün hastalıklara karşı bizi ilk koruyan, savaşan, zırhlayan elbette kendi bağışıklık sistemimizdir.'' diyen hocamız sözlerine şu şekilde devam etti.

Kısacası, immunsistem dediğimiz vücudumuzun savunma mekanizması sayesinde bizler hastalıklara karşı korunabilmekteyiz. Enfeksiyon hastalıklarının tedavisinde kullanılan Antibiyotikler, insan sağlığı açısından çok büyük öneme sahip ilaçlardır. Antibiyotik teriminin kelime anlamı “bios” hayat/canlı/yaşam ile “anti” karşıt köklerinden oluşmuş olup, “hayata karşı” demektir. Bu kimyasal maddeler, bakterilerin çoğalmasını önlemekte ya da öldürmektedir.

Antibiyotiklerin aşırı ve yanlış kullanımı antibiyotik direncine yol açar. Bu arada sizlerle paylaşmak istediğim önemli bir konu var. Antibiyotikler soğuk algınlığı, grip, öksürük ve boğaz ağrısı gibi virüslerin yol açtığı enfeksiyonları yok etmezler. Ayrıca mantar enfeksiyonlarına karşı da etkili değillerdir.

Doğal Antibiyotikler vücutta ki iyi bakterileri yok etmez, yalnızca zararlı bakteriler ile savaşırlar. Bu özellikleri de onları tıbbi ilaçlardan bir adım öteye taşımaktadır.

Doktorunuz tarafından reçete edilen antibiyotiklerle birlikte ve yine doktorunuza danışarak doğal antibiyotikleri de kullanmak en iyisidir.

NE ZAMAN VÜCUDUN ZARARLI BAKTERİLERE KARŞI DİRENCİ DÜŞER VE BAĞIŞIKLIK SİSTEMİ ZAYIFLAR?

Vücudu zararlı bakterilere karşı savunmasız bırakan bazı durumlar arasında:

Uzun süreli ya da yanlış ve bilinçsiz Antibiyotik ve kemoterapötik kullanımı, Yaş faktörü, Stres, depresyon, anksiyete vb durumlar, Sindirim problemleri Kötü ve eksik beslenme, Malnütrisyon, Bağışıklık durumu, immun yetmezlik, Çok fazla hayvansal protein ve yağlardan beslenme gösterilebilir.

Aşağıdaki bu besinler vücudunuzun direnişine uzun süreler katkıda bulunarak sağlıklı kalmanızı sağlar.

Adaçayı, Adamotu Kökü / Ginseng, Aloe Vera, Altın Mühür, Astragalus / Geven Otu,Bal / propolis, Bayır turpu, Biber, Biberiye, Brokoli, C vitamini Civanperçemi / Kandil Çiçeği, Çarkıfelek, Çay ağacı yağı, Çinko, Çörek Otu, Defneyaprağı, Ekinezya / Kirpi otu, Elma sirkesi, Fesleğen, Ginkgo / Çin Kayısısı, Greyfurt Çekirdeği Ekstresi,

Ham Bal, Hindistan Cevizi Yağı, Hint Leylağı:/ Neem, Ispanak, Kadifegiller / Calendula / Aynısefa, Kadife Çiçeği / Kırk Kat vb. çiçekli bitkiler, Kakule / Cardamon / Hemame, Kantaron Yağı, Kedi Tırnağı / Kebere Kefir, Kekik / Kekik yağı, Kırmızı acı biber, Kızıl Adaçayı, Kimyon, Kişniş, Kivi, Kolloidal Gümüş Suyu, Koyun Kıran / Mayasıl Otu Kudret Narı, Kuru Şerbetçiotu Kozalağı, Lahana, Latin Çiçeği./ Nasturtium, Lavanta, Limon Balsamı / Melissa Officinalis, Limon, Manda sütü, Manda yoğurdu, Melisa,

Nane, Okaliptüs, Papatya, Pelesenk Yağı / Gilead Balmumu, Pırasa, Saparna Kökü / Sarsaparilla, Sarı Kantaron / Binbirdelik Otu, Sarımsak, Sızma Hindistan Cevizi Yağı, Soğan / Soğan suyu, Şeker Otu, Tarçın, Turp, Turunçgiller, Yaban Nanesi / Betony, Yaban turpu / turplar, Yabani Mercanköşk

Zencefil, Zerdeçal / Turmerik, Zeytin yaprağı, Zeytin Yaprağı Özü, Zeytinyağı.

SARIMSAK DOĞANIN EN GÜÇLÜ, EN KARMAŞIK GENİŞ SPEKTRUMLU ANTİBAKTERİYEL AJANLARDAN BİRİDİR,

72 FARKLI BULAŞICI BAKTERİYİ ÖLDÜRDÜĞÜ BAKTERİSİD VEYA ÜREMESİNİ DURDURDUĞU BAKTERİYOSTATİK ETKİSİ OLDUĞU GÖSTERİLMİŞTİR.

UYARI!

Her zaman dediğimiz gibi, kendi kendimize tedavi yöntemleri aramayalım, bir ilaç kullanımı söz konusu olduğunda mutlaka doktorumuza, eczacımıza ve bir sağlık danışmanımıza danışalım. Kendi başımıza kararlar almak ciddi başka sağlık sorunlarına sebebiyet verebilir, bu yüzden teşhis ve tedavi yolu hekime aittir, bu konuda onay almamız şarttır.

Hocamıza değerli bilgilerini aktardığı için teşekkür ederiz. 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.