Göktürk Dergi ve Gazetesi

JANDARMA’DAN KAÇAK SİLAH OPERASYONU

ÖZEL HABER

Eyüpsultan İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerinin düzenlediği operasyonda; yasadışı silah ticareti yapan (3) kişi yakalandı. Eyüpsultan’da (T.Y), (S.K), (S.Y) ve isimli şahısların yapılan aramalarında; yasadışı yollarla temin edilmiş (3) adet 9 mm makinalı tabanca, (3) adet makinali tabancalara ait dipçik, (3) adet makinalı tabancalara ait şarjör, (14.000 TL) suçtan elde edildiği değerlendirilen para, (20) gr Metanfetamin ile (2) adet uyuşturucu içme aparatı ele geçirildi. (T.Y.) adli kontrol şartı ile serbest bıraklırken , (S.K.) ve (S.Y.) çıkarıldığı adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Eyüpsultan İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince; (S.K.), (S.Y.) ve (C.K.) isimli bir şahısların yasadışı yollarla temin ettiği tabancaları İstanbul ve çevre illerde piyasaya sürdüğü bilgisi alındı. Yapılan takip ve çalışmalar neticesinde; şüpheli şahısların silahları satmak maksadıyla Eyüpsultan Çiftalan Mahallesine getireceği bilgisi alınması üzerine çalışmalar bu bölgede yoğunlaştırıldı. 

Operasyon için düğmeye basan Jandarma ekipleri, söz konusu araçta arama yaptı. Aramalarda; e gizlenmiş vaziyette (3) adet 9 mm makinalı tabanca, (3) adet makinalı tabancalara ait dipçik, (3) adet makinalı tabancalara ait şarjör, (14.000 TL) suçtan elde edildiği değerlendirilen para, (20) gr Metanfetamin ile (2) adet uyuşturucu içme aparatı ele geçirildi.

Şüpheli (T.Y.) adli kontrol şartı ile serbest bırakılırken, diğer şüpheliler (S.K.) ve (S.Y.) çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.