Göktürk Dergi ve Gazetesi

Taner Turan "Bengal Kaplanı" Olursa

KÜLTÜR - SANAT

Taner Turan şimdi de “Bengal Kaplanı” oyunuyla Bursa Devlet Tiyatrosu’nda tiyatro severlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

Oynadığı dizilerde hayat verdiği etkileyici karakterlerle adından sıkça söz ettiren ve en son Eşkiya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisinde Mürsel Kara karakteriyle izleyicilerden tam not alan başarılı oyuncu Taner Turan şimdi de “Bengal Kaplanı” oyunuyla Bursa Devlet Tiyatrosu’nda tiyatro severlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

Rajiv Joseph’in yazdığı, Nazlı Gözde Yolcu’nun çevirdiği ve Barış Erdenk’in yönettiği oyun, Bağdat’ın sıra dışı güzellikleri içinde geçiyor. Ne var ki Amerikan askerlerinin coğrafyada yarattığı vahşet, kargaşa ve yağma yüzünden Irak’ta hayat kabusa döner.

Tüm bunlara başkaldırı ise hiç umulmadık bir yerden gelir; hayvanat bahçesinde öldürülen bir Bengal Kaplanı, istilacıların korkulu rüyası olur. 

Bengal Kaplanı” oyununda Taner Turan ile birlikte, Diyar Gönülalçak, Erdem Erdoğan, Nejat Orbay Sehlikoğlu, Salih Cem Şener, Acan Ağır Aksoy, Cansu Yılmaz, Ayşe Dinç ile Nergiz Acar rol alıyor.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.