Göktürk Dergi ve Gazetesi

GEBZE-HALKALI MARMARAY HATTI AÇILIYOR

GÜNDEM

Uzun zamandır beklenen Gebze- Halkalı Marmaray hattının 10 Mart’ta açılması planlanıyor.

İstanbul’un en büyük sorunlarından biri olan ulaşımı bir nebze rahatlatacak olacak Gebze- Halkalı Marmaray hattı ilk seferini 10 Mart’ta yapacak.

Önceden 185 dakika olan 76 km’lik Gebze-Halkalı arasındaki yolu 115 dakikaya indirecek olan Marmaray hattı, Gebze-Halkalı arasında aktarmasız hizmet verecek ve vatandaşlar 1 saat 10 dakika zaman kazanacak.

Gebze-Pendik-Ayrılıkçeşme-Sirkeci-Zeytinburnu-Bakırköy-Halkalı güzergahından sefer yapacak hat hizmete açıldıktan sonra, tek yönde saatte 75 bin, günlük toplamda ise normalde 96 bin aracın taşıyacağı 1.2 milyon yolcuyu taşıyacak. Şehrin iki yakasında sahil ve E-5 trafiğini büyük ölçüde rahatlatacak olan hat saatte 28 sefer yaparak tamamlandığında İstanbul’daki metro ve tramvayla entegre olacak .

Mesafeleri bir hayli kısaltacak olan hatta, Üsküdar-Sirkeci arası 4 dakikaya, Ayrılıkçeşme-Kazlıçeşme arası 13.5 dakikaya, Söğütlüçeşme-Yenikapı arası 12 dakikaya, Bostancı-Bakırköy arası 37 dakikaya inecek.

Proje bittiğinde Halkalı istasyonundan Halkalı-İstanbul Havalimanı metrosuna ve Yenikapı-Halkalı hattına, Küçükçekmece’den Yenikapı-Hacıosman hattına, Yenikapı’dan Yenikapı-Atatürk Havalimanı Hattına, Ataköy’den İkitelli-Ataköy hattına, Bakırköy’den Bakırköy-Başakşehir hattına, Göztepe’den Göztepe-Ümraniye hattına, Üsküdar’dan Üsküdar-Çekmeköy hattına, Bostancı’dan Bostancı-Dudullu Hattına, Ayrılık Çeşmesi’nden Kadıköy-Tuzla hattına, Pendik’ten Pendik- SabihaGökçen hattına ve Tuzla’dan Kadıköy-Tuzla hattına, Söğütlüçeşme’den Büyük İstanbul Tüneli’ne ve Sirkeci’den Kabataş-Bağcılar Tramvay hattına ve deniz yollarına entegre olunacak.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.