Göktürk Dergi ve Gazetesi

 65 yaş üstü sokağa çıkma yasağı kalkıyor! Corona nedeniyle getirilen 65 yaş üstü sokağa çıkma yasağı ne zaman bitecek?

GÜNDEM

65 yaş üstü sokağa çıkma yasa ile ilgili son dakika haberleri peş peşe geliyor. Bilindiği üzere Pandemi ilk günlerinde koronavirüsün yayılmasını önlemek için 20 yaş altı ve 65 yaş üstü sokağa çıkma yasa getirmişti. Koronavirüs vaka sayısı ve ölümlerin azalması ile birlikte vatandaşlar 65 yaş üstü sokağa çıkma yasa kalktı mı ne zaman bitecek sorusunun yanıtını araştırmaya başladı

| 65 yaş üstü sokağa çıkma yasağı kalkıyor! Corona nedeniyle getirilen 65 yaş üstü sokağa çıkma yasağı ne zaman bitecek?

65 yaş üstü sokağa çıkma yasa ile ilgili son dakika haberleri peş peşe geliyor. Bilindiği üzere Pandemi ilk günlerinde koronavirüsün yayılmasını önlemek için 20 yaş altı ve 65 yaş üstü sokağa çıkma yasa getirmişti. Koronavirüs vaka sayısı ve ölümlerin azalması ile birlikte vatandaşlar 65 yaş üstü sokağa çıkma yasa kalktı mı ne zaman bitecek sorusunun yanıtını araştırmaya başladı. Peki COVID-19 salgın nedeniyle getirilen 20 yaş altı sokağa çıkma yasağı ve 65 yaş üstü sokağa çıkma yasa ne zaman bitecek? Bu hafta sonu dışarı çıkma izni getirilen 65 yaş üstü vatandaşların ardından bu hafta 20 yaş altı sokağa çıkma yasağı izni geliyor! İşte, 65 yaş üstü sokağa çıkma yasağı ne zaman kalkacak sorusunun yanıtı...

Corona virüsü salgını nedeniyle 65 yaş üstü sokağa çıkma yasağı ile ilgili son dakika haberleri geliyor. Henüz salgının erken döneminde 65 yaş üstü ve 20 yaş altı sokağa çıkma yasağı getirilmişti. Sokağa çıkma yasağı izni için uzun süre yapılan değerlendireler neticesinde, hafta sonu ve hafta içi iki ayrı dönemde olmak üzere 65 yaş üstü ve 20 yaş altı sokağa çıkma izni getirildi. Peki, 65 yaş üstü sokağa çıkma yasağı ne zaman kalkacak, 20 yaş altı sokağa çıkma yasağı izni ne zaman gelecek? Haberimizde, corona virüsü normalleşme sürecine ilişkin detaylar yer almaktadır.

65 YAŞ ÜSTÜ SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI NE ZAMAN KALKACAK?

Koronavirüsle mücadele tedbirleri kapsamında Türkiye'nin eylüle kadar normalleşmesi planlanıyor. Beş aylık normalleşme planına göre çalışma hayatı, sağlık, eğitim, din hizmetleri, savunma, adalet, sanayi, ticaret, turizm, kültür, gıda, tarım, orman, spor, ulaştırma, enerji gibi 18 alanda takvim belirlendi. Bilim Kurulu'nun güncellenen önerileri ve vaka sayısının seyrine göre kontrollü normalleşme planı şöyle işleyecek:

65 YAŞ ÜSTÜ VE 20 YAŞ ALTINA YASAK KALKIYOR


Pandeminin Türkiye'de görülmesiyle ilk alınan önlemlerden olan 65 yaş üzeri vatandaşların sokağa çıkma yasağı 27 Mayıs'ta tamamen kalkacak. 20 yaş altı için de sokağa çıkma kısıtlaması aynı tarihte sona erecek.Umuma açık istirahat ve eğlence yerleri ile çay bahçesi, dernek lokalleri, ören yerleri, yüzme havuzu, kaplıca ve spor merkezleri gibi tesisler 1 Haziran'da açılırken, mesire yerleri ve piknik alanlarına 15 Haziran'dan itibaren gidilebilecek.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.