Göktürk Dergi ve Gazetesi

DR. BÜLENT KALAYCI YENİ KİTABI İLE GÖKTÜRK DERGİSİ’Nİ ZİYARET ETTİ

GÖKTÜRK

Dr. Bülent Kalaycı "Mustafa Kemal ve Prenses Mevhibe Celalettin" adlı yeni kitabını tanıttı

Dr. Bülent Kalaycı İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesine 1968 yılında başlamış, GATA enfeksiyon hastalıkları uzmanı olmuş ve bugün Başarı Hastanesinde görevini başarıyla sürdüren bir doktordur.

İlk kitabı olan “Alacağım var zamandan” 2012 yılında basılmıştır. 2003 yılında meydana gelmiş bir tecavüz olayından etkilenen Dr. Kalaycı, olayı yaşayan 13 yaşındaki N.Ç. ‘nin başına gelenlerden esinlenerek hayal ürünü bir hikaye yaratmıştır. Bu kitabı ile toplumsal boyutu olan bu tür olayların bir daha yaşanmaması için insanlığa seslenmek istediğini ifade etmiştir.

Dr. Bülent Kalaycı’nın 2019 Ocak ayında çıkan kitabı ise tamamen farklı bir konu üzerine…

“Mustafa Kemal ve Prenses Mevhibe Celalettin- Hadi Gel Anadolu’ya Geçelim” adlı kitabında Prenses Mevhibe Celalettin ve Mustafa Kemal’in yollarının nasıl kesiştiği anlatılıyor.

Prenses Mevhibe Celaettin, Abdülhamit’in kız kardeşi Cemile Sultan’ın torunudur. Saraylarda doğmuş ve büyümüş, evlenmiş, sevdiği adam uğruna evlilğini bitirmiştir. Kıbrıs, Fransa, Almanya’da çok hızlı bir hayat yaşamış, Osmanlı’nın tutuculuğuna rağmen tam bir Avrupalı gibi davranmıştır.

Mütakere döneminde Mustafa Kemal Paşa ile tanışmış, onun evinde yaptığı gizli toplantılarına katılmış, hatta verdiği gizli görevle İtalyan Elçiğindeki baloya katılarak bilgi toplamıştır.

Mustafa Kemal Paşa ulusal kurtuluş savaşını başlatmak için Samsun’a doğru yola çıkacağında yolculuk için bizzat davet ettiği kadındır.

“Mustafa Kemal ve Prenses Mevhibe Celalettin” adlı kitabı için önümüzdeki günlerde imza günleri düzenleyeceğini belirten Dr. Kalaycı ayrıca yeni çıkaracağı kitabı “General’in Aşkı” için de çalışmalarını sürdürmekte ve Mart ayı sonunda çıkarmayı planlamaktadır.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.