Göktürk Dergi ve Gazetesi

Kemerburgaz Ravza Arda Anaokulu

EĞİTİM

Arda Anaokulu Hizmetinizde

Kemerburgaz Ravza Arda Anaokulunda;

3-6 yaş arası öğrencilerimizin karakterlerinin ve kişiliklerinin oturduğu bu dönemde, vicdanlı, güzel ahlak sahibi ,kendi öz kültürünü önceleyen bireyler olması için rehberlik yapıyoruz.

VİZYONUMUZ:

Her güzel işi en mükemmel şekilde yapmaya odaklanmış, özgür düşünen, sağ duyulu, insanlığa gerçek iyilik yolunda hizmet edecek, hayırlı nesiller yetiştiren bir kurum olmaktır.

Görüneni değil onun arkasındaki gerçeği görebilen , yenilikçi, üretken öğrenciler yetiştirmektir…

AKTİVİTELERİMİZ;

-Dikkat ve zeka atölyesi

Dikkatin zekanın ortaya çıkmasında önemli bir faktör olduğunun bilincinde olarak zeka çalışmaları

-Akıl Oyunları

Çabuk ve kalıcı öğrenmede geleceğin eğitim metodu olarak gösterilen ‘’Akıl Oyunları’’ ’çocuklara; çabuk karar verme ,sonraki aşamaları düşünme ve öngörme mantığını etkili ve yetkin bir şekilde kullanma yeteneği kazandırır.

-Resim Atölyesi

Özgün resim ile yetenekleri geliştirilir. Çocuklar hayallerini resim malzemelerini kullanarak kağıda dökerler.

-Hayal Atölyesi

Çocukların güçlü bireylere dönüşmelerinde hayal dünyasını desteklemek ve beslemek, kendilerine özgü ürünler üretmelerini sağlamak, farkındalık, özgüven ve kendini ifade yeteneği mental ve motor becerilerinin gelişimini sağlamaktır.

-Mutfak Atölyesi

Görsel sanatlar ,ebru çalışmaları, ahşap boyama keçe çalışmaları, yoğurt yapımı , turşu yapımı, şekilli kurabiye ve hamur işleri ,ekmek yapımı pasta yapmı, vb.. çocukların küçük kaslarını geliştiren etkinlikler yapılmaktadır

-Doğa Gezileri

Tabiattaki değişiklikleri yakından keşfetmek ve bahçe bitkilerini yetiştirmek. saksıda çiçek yetiştirme yenilebilir salata malzemeleri dikilerek büyümeleri ile ilgili bakımları yapılmaktadır.

-Kitap ve Kültür Şenliği

Kitap sevgisi kazandırmak ve kendi kararlarını vererek seçim yapabilmeleri için okulumuzda kitap fuarı açılmaktadır. Öğrencilerimiz, biriktirdikleri kumbaralarındaki paralarla bu fuarda istedikleri kitapları alabilmektedirler.

-Kültürümüz

Çanakkale destanı, Fatih ruhu, Öğretmenime sevgiler,

-İlla Edep

Öğrencilerin kalp ’te , sözde ve fiilde uyulması gereken edep kurallarını hayata geçirebilmeleri sağlanmaya çalışılmıştır.

-Örneğim Peygamberim

Peygamberimizin güzel ahlakı , anlatılmakla hayatını yakından kavratmak, Peygamber Efendimizi sevdirmek ve hadislerini öğretmek.

-Yabancı Dil Eğitimlerimiz

Gün içerisinde sınır olmadan akıllı tahta ile desteklenerek ve mobil uygulama yapılarak cep telefonlarına indirilerek aktif İngilizce eğitimi ’’English Kids Academy’’ ile desteklenmekte

-Sosyal Sorumluluk Projeleri

Kendi sorumluluklarının ötesinde tüm toplumu etkileyen konularda duyarlılık göstermek,, yardım görevi almak, duyarlı nesiller yetiştirmek.

-Kardeşini yalnız bırakma

-Engelleri birlikte aşma

-Kardeş okul ziyaretleri

-Deney ve Keşifler

Deney ve keşif yaparak bilgiyi özümserler ekip çalışması ve grup çalışmasını öğrenirler.

-Sanat ve Müzik

Anlama yeteneğini arttırma, iyi bir ritim çalışması ve müziğin ruhundaki güzellikleri keşfetmesi ve vurmalı çalgıları öğrenmesine alt yapılar hazırlanmaktadır.

-Spor

Eğitsel oyunlarda oluşan denge-doğru spor hareketleri yapmayı, çocukların motor becerilerini geliştirmeyi, spor alanında yeteneğine yönelik alanlar oluşturmayı sağlamak. (Basketbol, yüzme, voleybol, beden hareketleri..)

-Okuma Yazmaya Hazırlık Çalışmaları

-Anadili Etkinlikleri

-Geçmişten geleceğe temiz hava oyunları

-Fen ve Matematik Çalışmaları

-Deney,Gözlem ve Sorumluluk Projeleri

-Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık

Çocuklarımızın sağlıklı gelişimleri için, bireysel farklılıklarını göz önünde bulundurarak, objektif değerlendirilerek ailelerle birlikte danışmanlık yapılmaktadır.

-Mesleğimi Tanıyorum

Hayallerindeki meslekler tanıtılarak projeler oluşturulmakta meslekler ile ilgili okulumuza misafirler davet edilmektedir.

Okulumuzda tüm eğitim Programları , yaş seviyeleri dikkate alınarak ,görerek ve uygulayarak yapılmaktadır.

‘’’GELECEĞE İLK ADIMDA BULUŞALIM’’’

Ravza Arda Anaokulu

Göktürk Mahallesi Çamlık Caddesi Ravza Sitesi Pırlanta Sokak No:4 Göktürk-Eyüpsultan/;İstanbul

0212 322 72 32

www.ravzaarda.com

ardaanaokulu@gmail.com

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.