Göktürk Dergi ve Gazetesi

Exus'la Verimli ve Doğru Çalışma

EĞİTİM

İlköğretimden üniversiteye kadar çocuğunuzun eğitim hayatını kolaylaştıracak online eğitim, takip ve depolama programı EXUS artık sizlerle...

İLKÖĞRETIMDEN ÜNIVERSITEYE TÜM DERSLERDE DESTEK VE BAŞARI KOÇU EXUS Nedir?

EXUS, Web Tabanlı bir Ders Takip ve Hafıza Destek Programıdır.

Exus'un Faydası Nedir?
Değerli Aileler;

Günümüzde çocuklarımız erken dönemlerden itibaren ağır stres altında; ilköğretimde yakalanması gereken yüksek performans, yabancı dil öğrenimi, lise giriş sınavları, üniversite giriş sınavları ile yüksek bir tempoda geleceğe hazırlanmaktadırlar.

Günümüz eğitim ve öğretim sisteminde başarılı olabilmek planlı çalışmaktan geçmektedir. Oysa çocuklarımızın çoğu planlı bir şekilde ders çalışmayı bilmemektedir. Yoğun ve dağınık çalışma tarzıyla kalıcı bilgi sağlanamaz. Her gün yeni konular öğrenilirken, eski konular doğru planlama ile tekrar edilmelidir. Çünkü hangi kaynaktan ne kadar öğrenilirse öğrenilsin, bu bilgiler kalıcı hafızaya alınmadığı sürece beyin bu bilgileri depolamaz. Eğitimde sürekliliği sağlamak ve çocuklarımızın edindiği her yeni bilgiyi beyinlerinde sağlam bir zemine oturtup, kalıcı hafızalarına kaydetmek için sistematik tekrarlar gerektirir. Ve Exus çocuklarımıza bunu sağlamaktadır.

Tüm öğrenciler tarafın­dan kullanımı kolay olarak geliştirilen EXUS öğrencilere tanımlanacak kullanıcı adı ve güvenli şifre ile ister bilgisa­yar ister telefon/tablet gibi araçlarla kullanılmaktadır. Yine ebeveynlere ayrıca tanımlanacak kullanıcı adı ve güvenli şifre ile, öğrencinin ders çalışma ve tekrar faali­yetleri düzenli olarak görülüp takip edilebilmektedir. Ayrıca sistem tarafından ebeveynle­rin sistemde tanımlı e-posta adreslerine, öğrencinin ders çalışma faaliyetlerine ilişkin raporlar düzenli ve otomatik bir biçimde e-post olarak gönderilmektedir.

1885’de Psikolog Hermann Ebbinghaus

Kişilerin son 24 saatte öğrendiklerinin %80 gibi büyük bir bölümü­nü unuttuklarını araş­tırmasında kanıtladı. Prof. Doktor, öğrenilen bilginin girişinden sonra ilk 24 saatlik, 1 haftalık, 1 aylık, 3 aylık ve 5 aylık tekrarlar sonucunda bu bilgilerin kalıcı hafızaya yerleştiğini kanıtladı.

Bir bilgiyi yeniden öğrenmek ilk kez öğren­mekten daha kolaydır.

İki tekrar arasındaki zaman dilimine boşluk etkisi denir. Uzun vadeli anımsamalar için bu boş­luklar daha etkilidir.

Öğrencilerin gördükleri dersleri veya notlarını o günkü tarihi işleyerek girebilecekleri bir KONU GİRİŞİ bölümü vardır.

-Girilen dersleri düzenli olarak tekrar edecekleri ve gözden geçirecekleri TEKRAR BÖLÜMÜ sayesinde öğrenci, gördüğü dersleri kalıcı hafızaya alır ve bu şekilde sınavlara her zaman hazır olun.

-Derslerini takip edebilecekleri DERS PROGRAMI bölümü öğrencilere sistemli, disiplinli ve verimli çalışma olanağı sağlar.

-Giderek genişleyecek ve diledikleri zaman diledikleri konuya ulaşabilecekleri KONU ARŞİVİ bölümü öğrenciye ders çalışma alışkanlığı kazandırır ve ders çalışmayı sevdirir.

-Bilgi paylaşımında bulanabilecekleri ARKADAŞLAR ve FORUM bölümleri vardır.

-Diledikleri zaman soru yöneltebilecekleri CANLI DESTEK ve BİZE YAZIN bölümleri bulunmaktadır.

-Ebeveynlerin öğrencinin çalışma sürecini takip edebilecekleri VELİ GİRİŞİ bölümü ve Online Bildirim Sistemi sayesinde velilerin öğrenciyi takip etmesine, durumdan sürekli olarak haberdar olmasına olanak sunar.

-Öğrencilerini takip etmek isteyen öğretmenler ve eğitmenler için EĞİTMEN GİRİŞİ bölümü bulunmaktadır.

Öğrenciler, sisteme klavye yoluyla metin girişi yapabildikleri gibi dersleriyle ilgili ses ve görüntü dosyaları yükleyerek, video linkleri ekleyerek de konu girişi yapabilirler.

Sisteme girilen dersler veya notlar, sistem tarafından öğrenciye 1 gün, 1 hafta, 1 ay, 3 ay ve 5 aylık periyotlarda tekrar etmesi için otomatik olarak hazırlanır ve hatırlatılır.

Öğrenci günü geldiğinde sistem tarafından kendisine hatırlatılan dersleri ve notları tekrar eder.

Zamanında tekrar edilen ve tekrar edilmeyen dersler sistem tarafından renkli işaretleme yöntemiyle gösterilir.

Hiç Düşündünüz Mü?

Yıllar önce dinlediğiniz ama uzun zamandır rastlamadığınız bazı şarkılar, o şarkıyı sevmeseniz bile mırıldanmaya başladığınızda neden hala hafızanızdan akar gelir? Cevabı basit. Çünkü ya kendiniz dinleyerek ya da sürekli çeşitli ortamlarda maruz kalarak yeterince tekrar ettiniz ve o sözler, o melodi kalıcı hafızanıza aktarıldı.

Barock International Consulting A.Ş.
Adres: Göktürk Merkez Mahallesi Belediye Caddesi Göktürk İş Merkezi No:1 Daire:2 Göktürk-Eyüpsultan/İstanbul
Telefon: 0803 303 03 08
Mail:İnfo@barock.com.tr
Web Sitesi: www.exuspro.com.tr


Exus bir ürünüdür

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.